anaby - Jag, barnen, djuren & fotografering.

Direktlänk till inlägg 24 maj 2012

Sensation Ride G:4 bomlös sadel

Av anaby - 24 maj 2012 18:29

Här kommer ett mer ingående inlägg om min bomlösa sadel. Det är en Sensation Ride G:4 och man kan säga att det är en bomlös dressyrsadel. Det finns en uppsjö av olika Sensation Ride sadlar bla:


Sensation Ride junior

Sensation Ride G3

Sensation Ride G4

Sensation Ride Jump

Sensation Ride Hybrid

Sensation Ride Sonoran


Vilken sadel man väljer beror på hästtyp och inriktning. Det finns en sadel till alla så att säga  

Sadeln finns hemma i svart och vill man har en brun får man specialbeställa den. Det gjorde jag  Men det var inga som helst problem att få den i brunt  


Det finns mer info om de olika sadlarna på:


www.softsaddles.info



Jag börjar med några bilder:



Sensation Ride G4:a med en brun Grandeurpad. Om jag inte minns helt fel är min sadel 17 tum. Jag har blå skitoinlägg i padden.



Om ni undrar om sadelgjorden så har jag har en Eric LT-sadelgjord till min sadel.  



Närbild på Grandeurpadden. Har för mig att den finns i vit, svart och brun. Svart är nog vanligast  


 


Utan pad. Själva sadeln väger ca 3 kg utan någonting annat. Den är VÄLDIGT lätt!!!


 


Det går att ta bort sitsen då den sitter fast med hjälp av kardborreband. Hela sitsen går att byta ut om man vill. Man kan även flytta stigbyglarna längre bak eller längre fram efter tycke och smak  Jag har valt att använda stigbyglar med tåskydd då T ibland har lite "rodeo-övningar" och "stegrar friskt"....för min egen skull så att jag INTE ska fastna i stigbygeln. Det är vanliga svarta plaststigbyglar som jag har spraymålat i bronsfärg själv  


   


Så här ser sitsen ut underifrån.


 


Här ser man lite bättre att man kan flytta på stiglädren hur man vill.



Egenhändligt gjort padd. Sydd av teddy med kanal. När man använder en sån här padd kan man ha vanliga schabrak under  Det finns olika typer av såna här paddar till salu också. 


   


Inläggen är gjorda dubbla Tempurinlägg. De är ganska mjuka och padden ser tjock ut även fast den inte är det...den går ihop sig en hel del. Så enkla blev för tunn och dubbla perfekt  Jag provade mig fram. Skitoinläggen är mycket hårdare och stabilare.



Man väljer själv om man vill tex ha en Grandeurpadd eller en liknande min hemgjorda padd. Huvudsaken att man har några typ av inlägg mellan sadel och schabraket. Man får INTE rida i en bomlös utan inlägg eller padd!!!!


 


Så här ser sadeln ut med hemgjord pad och "vanligt" schabrak  


 


Annan färg och på hästryggen


Här kommer en film på allt ovanstående:



Och nästa film har jag tagit isär sitsen från sadeln:



Och sen sista är en film på den hemgjorda padden:



      Jag hoppas att in fick svar på några av era frågor angående bomlösa sadlar. Det finns en uppsjö av olika sadlar det gäller bara att hitta någon som passar MIG OCH MIN HÄST  

Det har jag gjort och är superdupernöjd med min Sensation Ride G4:a  


Här kommer en film från förra sommaren 2011-06-28 när jag rider i Sensation Ride G4:an   



Och 2 till från augusti 2012.




 
 
  


Har ni frågor är det bara att fråga på så ska jag svara efter bästa förmåga 


Jag kommer att fota och lägga in inlägg om T6:an och barbackapadden också. Det kommer framöver  


Mvh anaby  

 
 
Ingen bild

Nina

25 maj 2012 10:51

Vilken bra presentation av sadeln!!

Köper man Sensationsadlar i olika vidder eller är det en vidd som passar alla?

anaby

25 maj 2012 11:18

Tack och bock för det!!!

Sensationsadlarna har en vidd som passar alla. Den är väldigt flexibel. Ska se om jag hinner filmer lite om bomvidden under nästa vecka...åker bort imorgon så jag hinner nog inte fixa det under helgen. Så lägger jag ut den så fort jag fixat det. Kom på efter jag hade filmat de andra filmerna igår och lagt ut dem att bomvidden nog var det enda jag INTE fick med:S Hi hi!!

Det är bara att fråga på om det finns fler frågor!!! Jag svarar gärna:D

Mvh Anna & Tabasco:)

 
Alexandra

Alexandra

5 juli 2012 13:14

Hej,
Jag är i valet och kvalet att köpa mig en G4 just nu då ingen sadel passar min häst!
Har undrat en hel del om detta med inlägg, vad händer om man rider utan? Och vart kan man hitta andra padar att använda än de som finns att köpa till Sensation?
Vart köpte du ditt meterial till inläggen?
/Alexandra

http://barefootangel.blogg.se

anaby

5 juli 2012 17:27

Hejsan Alexandra!!! Tack för besöket och frågan!!

Jag förstår att du är i valet och kvalet att köpa en G4...då sadeln kostar en hel del. Jag mailade både bilder och önskemål om sadel till Återförsäjaren Helen och hon konstaterade att just en G4 skulle passa min häst bra:D Jag kan säga så här..om sadeln passar till din häst kommer du ALDRIG att vilja byta ut den;) Den är fantastiskt härlig att rida i!!

Jag red länge (med min förra och förr förra bomlösa sadel) i en billig padd från Börjes (artnr:4205) och på den padden bytte jag ut inläggen till SKITOINLÄGG som jag köpte från Stall vrå. Har dock sett att de inte längre har dem. Men de finns på andra ställen bla Softsaddles som säljer Sensation Ride sadlarna har en typ av foam som man kan köpa för 250 kr resp. 300 kr beroende på tjocklek. Det är inga problem att klippa till dem själv med en vass sax!! Sedan tror jag att Stall Rustorp också har någon typ av foam som man klipper till själv:D Också till bra pris...där är priset från 150-185 kr om jag inte minns helt fel. Det viktigaste är INTE padden utan INLÄGGEN!! Köp en billig padd och köp istället riktiga inlägg så kommer du att klara dig länge på det:D Tills du vill eller har råd att köpa en dyrare padd.

Min nuvarande padd som jag har sytt själv och använder är ett material som påminner om Thempur. Jag har lagt dubbla inlägg av den och det funkar väldigt bra på min häst. Thempur är ganska tjockt men går ihop sig rejält också därav de dubbla inläggen. Den ser mer ut som en fårskinnspadd vilket innebär att jag kan använda "vanliga" schabrak till min G4:D

Vill du veta mer går det jättebra att maila mig på: anaby32@hotmail.com

Mvh Anna & Tabasco:)

 
Alexandra

Alexandra

4 november 2012 10:15

hej! Jag har en för trång sadel till min häst (rider barbacka hela tiden sen det upptäcktes) och har inte så att jag kan åka och köpa saker snabbt. Jag behöver en pad så länge, kan du förklara lite snabbt hur du gjorde din och mätte den mm? :)

http://gola.devote.se

anaby

6 november 2012 20:22

Hejsan Alexandra!!

Om du går in under: Kategorier och vidare till: Hemgjort hästrelaterat så finns det några inlägg om min hemmagjorda padd. Jag tog mått på en gammal padd från Börjes med inlägg. Först när jag hade gjort den rundade jag inte av hörnen längst bak...men upplevde att det var snyggare med runda hörn så jag fixad det sedan. Själva padden är gjord i teddytyg och inläggen är av en gammal Tempurmadrass. Dubbla inlägg!!! Jag gjorde även en kanal på ca 5 cm men den blev för bred då teddyn är lite strechig. Så jag har fått sy in kanalen. Så mitt tips är att man tar 2-3 cm om man använder teddy som är lite strechig och om man har en stum teddy skulle jag nog säga 5 cm. Hoppas att du blev lite klokare!!!

Mvh Anna & Tabasco:)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av anaby - 8 mars 2022 09:41

Halloojjjsan igen! Det känns skönt att vara frisk och komma igång i det vanliga gängorna igen. Har börjat rida igen och det känns otroligt bra          Har fått några nya hästmassagekunder under veckan. Det blir både spännande och intressant at...

Av anaby - 4 mars 2022 20:50

Halloojjsan allihopa! Både jag och min man har haft Covid i veckan. Vi har som tur var fått en lindrig varitant och vi är tacksamma att vi fick Covid nu istället för från början för 2 år sedan när många var allvarligt sjuka. Jag har inte fått åka...

Av anaby - 23 februari 2022 13:48


    Vi gifte oss 22/2 2022   Önskar alla en fortsatt fin dag och kram på er  Mvh Anna   ...

Av anaby - 15 februari 2022 00:40

Halloojsan igen!  Här är det ganska högt tempo   Jag håller på att komma igång med företaget. Bla så håller jag på att sy veteryggvärmare till häst, vetebettvärmare och veteryggvärmare för människor. Har kommit igång med veteryggvärmare till häst o...

Av anaby - 6 februari 2022 22:33

                  Hallojjjjsan allihopa! Hoppas att ni har haft en bra helg      Vi har haft stalljour i helgen. Det blir var 6e vecka och då har vi hand om stallet och 13 hästar lördagmorgon, lunch, kväll och söndag morgon. Söndag lunch och...

Presentation


Välkommen till mig! Jag bloggar bla om min satsning att tävla i hoppning upp till 130 cm efter 17 års frånvaro på tävlingsbanorna. Och en massa annat trevligt :)

Fråga mig

27 besvarade frågor

Omröstning

Hur gammal är du som tittar in på min blogg? ;)
 20 år
 25 år
 30 år
 35 år
 40 år
 45 år
 50 år
 55 år
 60 år + däröver

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards