anaby - Jag, barnen, djuren & fotografering.

Direktlänk till inlägg 7 juli 2012

Muggen den här veckan...

Av anaby - 7 juli 2012 17:05

Här kommer några bilder och info om muggen veckan som gått.


 


1/7 ovan.


 


3/7 ovan.


 


4/7 ovan.


 


7/7 morgon ovan.



7/7 eftermiddag ovan.


Jag tyckte att det var betydligt bättre i början på veckan. Det har gått bra att tvätta och smörja MEN så fort T går utanför paddocken blir det dammigt och smutsigt  Sedan röjde jag bort smörblommor igår så det kan också vara en bidragande orsak till att det ser lite sämre ut idag. Förhoppningsvis är det bättre till imorgon!!! Har tidigare provat att linda men det är så otroligt svårt att linda i karleden på ett vettigt sätt så att det sitter fast ordentligt   Suck!!

Jag steg upp på morgonen och tvättade och smörjde med Vegebom och la på en Sorbactkompress och lindade med flexlinda och sedan satte jag på ett nattbandage med kardborre för att fästa flexlindan strax under kotan.

När jag kom hem drygt 5 timmar senare satt det hyfsat men givetvis hade flexlindan åkt upp och halva karleden var smutsig....där det INTE var smutsigt så det betydligt bättre ut som tur var! Och resten var i allafall INTE värre!! 

Medans jag var på Marknaden funderade jag på HUR jag ska få någonting att sitta fast överhuvudtaget för att skydda karleden??? 

Jag hittade ullsockar som var extra töjbar resår på. 3 par för 80 kr som hittat  

Sedan hittade jag något typ av vadskydd som fanns i x-large och var 29-32 cm i omkrets...och av stretchigt tjockare  tyg!!



 

  

Pris: 10 kr st. Köpte 2 st. Klippte bort den svarta kanten för att få mer rörlighet och så att den inte ska stasa.


Begav mig ut för att tvätta och smörja igen när jag kom hem. Smörjde med Vegebom + la en Sorbactkompress på. Lindade med flexlinda och tejpade med eltejp. Krånglade sedan på vadskyddet och det såg riktigt bra ut  


 


Tjepade för säkerhetsskull fast den lite. Nu får T stå inne i paddocken så länge som det bara går...allafall tills det börjar regna under kvällen. Kommer att kolla hur allt sitter fast under kvällen.

Han har fått en liten röd prick som är på andra bakbenet i karleden. Kan bero på att jag rensade bort en massa smörblommor igår. Där tog jag en av ullsockarna!! Klippte bort nedersta tån och tog på socken som jag drog dubbeltillbaka. Den kändes bra och var INTE för tajt..Tack för det!!!


 

Tejpade även här fast lite så får jag se hur den sitter fast lite senare.

Upplever att Vegebomsalvan hjälper NÄR man har lindat benet så att det INTE kommer in smuts och damm....är bara så otroligt svårt att göra det när det sitter i karleden   Lättare att linda högre upp  Kortisonsalvan har också hjälpt bra men när det bara dammar blir det torrt och smutsigt och läker liksom aldrig riktigt ihop...usch vad less jag är på det här   Vill att det ska läka ihop ordentligt någon gång!!! Får verkligen hoppas att det här fungerar nu!!!


Mvh anaby  

  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av anaby - 8 mars 2022 09:41

Halloojjjsan igen! Det känns skönt att vara frisk och komma igång i det vanliga gängorna igen. Har börjat rida igen och det känns otroligt bra          Har fått några nya hästmassagekunder under veckan. Det blir både spännande och intressant at...

Av anaby - 4 mars 2022 20:50

Halloojjsan allihopa! Både jag och min man har haft Covid i veckan. Vi har som tur var fått en lindrig varitant och vi är tacksamma att vi fick Covid nu istället för från början för 2 år sedan när många var allvarligt sjuka. Jag har inte fått åka...

Av anaby - 23 februari 2022 13:48


    Vi gifte oss 22/2 2022   Önskar alla en fortsatt fin dag och kram på er  Mvh Anna   ...

Av anaby - 15 februari 2022 00:40

Halloojsan igen!  Här är det ganska högt tempo   Jag håller på att komma igång med företaget. Bla så håller jag på att sy veteryggvärmare till häst, vetebettvärmare och veteryggvärmare för människor. Har kommit igång med veteryggvärmare till häst o...

Av anaby - 6 februari 2022 22:33

                  Hallojjjjsan allihopa! Hoppas att ni har haft en bra helg      Vi har haft stalljour i helgen. Det blir var 6e vecka och då har vi hand om stallet och 13 hästar lördagmorgon, lunch, kväll och söndag morgon. Söndag lunch och...

Presentation


Välkommen till mig! Jag bloggar bla om min satsning att tävla i hoppning upp till 130 cm efter 17 års frånvaro på tävlingsbanorna. Och en massa annat trevligt :)

Fråga mig

27 besvarade frågor

Omröstning

Hur gammal är du som tittar in på min blogg? ;)
 20 år
 25 år
 30 år
 35 år
 40 år
 45 år
 50 år
 55 år
 60 år + däröver

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards