anaby - Jag, barnen, djuren & fotografering.

Direktlänk till inlägg 22 januari 2013

Ridning, Mulle och chilla ikväll:D

Av anaby - 22 januari 2013 17:21

-

När jag piggnat till tog jag sparken ner till stallet för att rida T. Himmel vad det gick fort och hejsan när jag åkte ner!! Jag var nere i en grisblink  Kommer att sakna att inte kunna ta sparken ner när vintern är slut  Men än så länge har vi snö...som tur är  

T har ju vilat i 3 dagar då jag har jobbat och han blir "lite" irriterad på mig när han får vila...2 dagar går bättre...3 lite sämre men ibland blir det bara så ändå. Jag förberedde mig på en DJÄVULSKT JOBBIG RITT idag  Fick på utrustningen och satte mig i sadeln. Kändes helt ok  Bara att bita ihop och gilla läget!!

Det blev ingen reaktion idag heller vid ingången till åkern...2:a gången i rad som T varit lugn och inte gjort några "konster" när vi skrittat förbi!!! Tjooohhooo!!! Travade mot älvutsikten och vände sedan och travade tillbaka. Han låg på lite men kändes ändå reglerbar. Såg en äldre man som kom och gick emot oss...så jag saktade ner från trav till skritt...och då fick T ett utbrott  Han blev så förbannad PÅ MIG för att jag saktade av från trav till skritt...men suck!! Mannen i fråga stannade och frågade om T blev rädd för honom?? Nej, då sa jag...han är bara arg på mig för att han var tvungen att sakta av från trav. Bad sedan mannen gå förbi så stog vi stilla istället. Det gick fina fisken!! Sedan kunde jag "ta igenom" och vänta med att börja trava igen tills T var lugn igen. Sedan gick han bättre och bättre. Bestämde mig dock tidigt att rida "långa rundan" idag så att T blev både lugnare och fick lite mer utlopp för energin. Skrittade förbi grannen i det röda huset och sedan travade vi till kyrkan. Var inga större problem att ta förhållningar..även om han låg på så lyssnade han faktiskt!! Det kändes jättebra!! Vände och skrittade en stund tills det blev dags för trav igen. Nu kunde jag sitta ner och korta ner honom UTAN PROTESTER!!! HÄRLIGT!! Det tar sig som sagt var....Skrittade en kort sträcka och sedan blev det en lång travsträcka där jag omvart annat satt ner och kortade ner honom och ökade tempot och red lätt. Inga problem utan upplevde att T lyssnade otroligt bra!! Sedan skrittade vi av och han var INTE svettig men lite varm på halsen.


 


Konditionen börjar verkligen bli bättre på honom  Är jättenöjd med ridturen då jag var helt överygad om att han skulle vara "ännu värre" och knappt ridbar men det gick som sagt riktigt bra!! Han kommer att vara ännu trevligare imorgon  

Det enda som var jobbigt idag var när vi skulle gå från skritt till trav....han vi kasta sig iväg NÄR HAN VILL...och jag vill att han SKA vänta på mig....tills jag vill att vi ska trava. Det fick jag jobba med och ta igenom idag. Men på slutet kändes han riktigt fin!! Det enda som hjälper med honom en sån här dag är att "nöta, nöta och nöta" samma sak hela tiden och inte ge sig. Till slut inser han att jag är så envis att det är lika bra att ge med sig!!! På ren styrka kommer jag aldrig åt honom då jag är ganska liten men med ben, röst, hand och MYCKET beröm...brukar det funka bra till slut  Är otroligt tacksam att T lyssnar så otroligt bra på mig som han gör...annars vore jag väldigt illa ute med denna stora häst!!

Skrittade av honom och han fick mycket beröm  Vilken energi jag fick när jag red idag!! Var grymt trött när jag satte mig i sadeln men när jag steg av var jag som en ny människa pga adrenalin-kicken jag fick  

T fick mat, magneter och fleecetäcket på sig medans jag trampade ner höet.


 


Sedan tog jag skottkärran när jag mockade ur hagen idag. Han hade bajsat flera högar i närheten av varandra och i andra sidan hagen  Skönt att kunna ta skottkärran och slippa gå med snörakan 15 ggr fram och tillbaka  Sedan mockning av vindskydd och slutligen in med utrustning och hämta vatten i samma veva. En perfekt dag att fylla på vatten när det inte är så många -grader ute  

Passade på att gå och inspektera hur mycket han ätit av granen han fick häromdagen. Den såg ut att vara rätt vältuggad...speciellt på ena sidan Skönt när han uppskattar sitt "tugg-projekt"   


 


Sedan var det dags för mig att packa ihop och ta sparken hem. Kände mig en aning frusen så jag svidade om kläder och satte mig under värmenfilten för att äta middag....risgrynsgröt och limpmacka med ost  Enkelt men så otroligt gott!!!

Jo, igår fick jag äntligen hem min Mullehandduk och Mulleboken  

   

Det är nog nästan 30 år sedan jag hade en prenumeration på Min häst!! Men Mulle blir man aldrig för gammal för som tur är     Min kära man "hotade" mig med att han skulle börja använda handduken till hundarna  Min fina Mullehandduk?? ALDRIG I LIVET!!! Den ska jag använda själv istället  Mulleboken blir intressant att läsa...en bok med "bara" Mulle...rena rama drömmen  

Kvällen blir lugn ikväll...kommer inte att orka med så mycket mer nu...men imorgon är en ny dag med nya möjligheter!!! HÄRLIGT!!!

Jag önskar er alla en jättebra fortsatt tisdagkväll!!
Chilla lugnt  

Mvh anaby  


 
 
marianne

marianne

23 januari 2013 08:26

Du får sätta en cykelkärra efter ccykeln så kan du rulla ner till stallet när snön försvinner :)

Klart T blev lite irriterad....först inte få komma ut på tre dagar och så ska DU bestämma farten när han äntligen får följa med ;)

Karlar....dom förstår sej inte på så´nt där....ta den där fina handduken till hundarna?? Jag har nog aldrig läst Mulle, möjligen har jag sett någon liten strip i nå´n tidning på senare år, jag tror inte den fanns när jag var tonåring och hade hästen, sen hade jag ju ett ganska långt hästuppehåll, ca 30 år, och nu har jag inte kommit i kontakt med Mulle.

Det röda täcket är ett ofodrat regntäcke,det enda jag köpt till Ava, men har inte använt det förrän nu, fotot var från en dag med färre minusgrader runt nyår.

http://marresmams.blogg.se

anaby

23 januari 2013 12:25

Det hade ju varit perfekt att kunna cykla men min kropp eller rättare sagt mina axlar klarar inte av det...blir för statiskt:( Sedan är backen hem en "mördar-backe" och riktigt tung att cykla uppför:S Så det blir att gå ner när snön har försvunnit. Jag får trösta mig med att jag inte kommer att behöva ta hem allt som är blött när det blir varmare. Då torkar benskydd och täcken i stallet:D Eller att dra varmvatten dunken ner till stallet;)

Eller hur?? Klart man blir irriterad på människan på ryggen när man vilat i flera dagar och sedan INTE får trava:O Hur tänkte hon där?? Fniss!!!

Jag höll "nästan" på att svimma när han ville ta min Mullehandduk till hundarna;) Hi hi!! Jag har för mig att Mulle kom i samma veva när jag började prenumera på Min Häst!! Lena Furberg är bara några år äldre än mig och började rita honom när hon var kring 16 år har jag för mig:D Tänk ändå hur känd Mulle är!! Helt otroligt där gjorde hon något bra:D

Jättefint rött täcke:D Gillas!!!

Mvh Anna & Tabasco:)

 
Nina

Nina" title="http://blogg.se]Nina[/url]" target="_blank">blogg.se]Nina[/url]

23 januari 2013 12:41

Såg din och Mariannes konversation här ovan. Om jag inte minns helt galet är Lena född 1959 (precis som jag). Jag hade en brevvän i tonåren som i sin tur också brevväxlade med Lena.

Mulle förekom i tidningen Ponny Bilderna precis innan den lades ned. Då hade Min Häst börjat utges och konkurrerade ut Ponny Bilderna.

Jag gillar också Mulle! Han är för rolig!

Jag har också jobbat på sjukhus hela det här nya året. Vi hade en natt hemma, men sen blev det inläggning igen. Jobbigt är bara förnamnet!!! Man är helt slut efter ett arbetspass och dessutom blir det längre arbetspass än vanligt. Förhoppningsvis har "min pöjk" blivit utskriven nu, så jag får jobba helgen i hans hem som vanligt.

Haha...vilken busig L-O! Han vet var dina ömma punkter sitter när han vill skoja!

Hoppas du har en fin dag i dag!

http://stallskogalund. blogg.se

anaby

23 januari 2013 13:17

Vad roligt med lite info om Lena & Mulle!!! Då var jag inte helt ute och cyklade vad gäller dem:D

Jag gillar Mulle skarpt:D Hi hi!!

Åhhh!! Vad jobbigt att ni har fått vara på sjukhuset så länge!! Förstår precis vad du menar med att man blir "helt slut" efter ett arbetspass:S Jag har bara slocknat så fort jag kommit hem!! Min Brukare är fortfarande kvar enligt uppgift idag från Boendet. Får se hur det blir i helgen!! Håller tummarna att "din pöjk" är hemma igen!!!

Jo, du....han vet minsann mina ömma punkter min kära man;) Och ta min Mullehandduk till hundarna...BIG NO:O Fniss!!!

Detsamma önskar jag dig!! Ha en jättebra dag idag!! Vi har sol och kring -10 grader så det ser hoppfullt ut:D

Mvh Anna & Tabasco:)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av anaby - 8 mars 2022 09:41

Halloojjjsan igen! Det känns skönt att vara frisk och komma igång i det vanliga gängorna igen. Har börjat rida igen och det känns otroligt bra          Har fått några nya hästmassagekunder under veckan. Det blir både spännande och intressant at...

Av anaby - 4 mars 2022 20:50

Halloojjsan allihopa! Både jag och min man har haft Covid i veckan. Vi har som tur var fått en lindrig varitant och vi är tacksamma att vi fick Covid nu istället för från början för 2 år sedan när många var allvarligt sjuka. Jag har inte fått åka...

Av anaby - 23 februari 2022 13:48


    Vi gifte oss 22/2 2022   Önskar alla en fortsatt fin dag och kram på er  Mvh Anna   ...

Av anaby - 15 februari 2022 00:40

Halloojsan igen!  Här är det ganska högt tempo   Jag håller på att komma igång med företaget. Bla så håller jag på att sy veteryggvärmare till häst, vetebettvärmare och veteryggvärmare för människor. Har kommit igång med veteryggvärmare till häst o...

Av anaby - 6 februari 2022 22:33

                  Hallojjjjsan allihopa! Hoppas att ni har haft en bra helg      Vi har haft stalljour i helgen. Det blir var 6e vecka och då har vi hand om stallet och 13 hästar lördagmorgon, lunch, kväll och söndag morgon. Söndag lunch och...

Presentation


Välkommen till mig! Jag bloggar bla om min satsning att tävla i hoppning upp till 130 cm efter 17 års frånvaro på tävlingsbanorna. Och en massa annat trevligt :)

Fråga mig

27 besvarade frågor

Omröstning

Hur gammal är du som tittar in på min blogg? ;)
 20 år
 25 år
 30 år
 35 år
 40 år
 45 år
 50 år
 55 år
 60 år + däröver

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards