anaby - Jag, barnen, djuren & fotografering.

Alla inlägg under april 2013

Av anaby - 20 april 2013 17:28




28:e april 2011 såg det ut så här hos oss. ALL snö var borta!! Har nog knappt hänt förrut att det har gått så pass fort!!!



     

Blir intressant att se HUR mycket snö som är borta vid samma tidpunkt i år  Är ju 8 dagar kvar  


Mvh anaby  


Av anaby - 20 april 2013 16:56

Tidigare har jag skickat efter en ganska stor förstoring på mig och T på en bild som jag gillar "bäst" så att säga  Har otroligt många bilder på både honom och mig och han ensam men allafall så blev det den här som valdes ut till en stor förstoring:


 

Trots att den här bilden är några år gammal så gillar jag den skarpt!! Tycker att T ser så otroligt fin ut muskelmässigt på den  L-O har tagit den här bilden.

Och igår gjorde jag en till beställning på en stor förstoring. Brukar passa på när det är 50 % rea  

Den här gången beställdes den här bilden:


 


Gillar den då den är väldigt annorlunda...en ögonblicksbild  Henrik har tagit den här bilden.


Nu ska jag bara hitta några fina ramar till mina förstoringar!! Inte det lättaste  


Mvh anaby  

Av anaby - 20 april 2013 14:58

Efter en bra natt på jobbet så bytte jag bara kläder och åkte ner till stallet för att göra klart med T direkt. Parkerade bilen nere vid vägen men valde att köra upp på gårdsplanen och lasta ur spån, torvmix och kaninmat innan jag åkte hem. Gjord klart med T innan så att han var helt klar. Det gick fort idag med   Och vilket härligt väder det var ute!! Sol redan så tidigt på morgonen!!! Det har tinat upp VÄLDIGT mycket inne i hagen nu och det känns jättebra!! Tar kort imorgon och lägger ut. Jag har saknat att kunna rida och tömköra där inne. Är smidigt att kunna ha några alternativ och att inte bara behöva rida på vägen varje dag  Nu blir det att komma igång med barbackaridingen, rida med westernsadeln och tömköra igen  Det ska bli riktigt roligt!!!

Tro det eller ej men T har INTE rullat sig i leran igen  Får se hur han ser ut imorgon  

Åkte hem för att sova och har sovit riktigt, riktigt bra!!! HÄRLIGT!!

Har nu vaknat och ska äta lite och se på Let´s dance. Missade över halva programmet igår. Jag vet vem som åkte ut men vill gärna se allas danser i allafall  Ska sedan packa inför sista jobbnatten och konstaterar att jag har haft en riktigt bra vecka på jobbet  Längtar ändå tills imorgon när jag "går av" så att jag kan tillbringa mer tid med familjen och T!! Har en hel del att göra både i stallet och här hemma under veckan. Och jag hoppas att jag hinner med hälften av vad jag har tänkt  Det blir nog bra!! Jag ska skriva en lista och beta av den allt eftersom...så att jag ser vad jag har gjort och vad jag har kvar  

Ha en jättebra fortsatt lördagkväll!!
Chilla lugnt  

Mvh anaby  

Av anaby - 20 april 2013 14:02
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av anaby - 19 april 2013 19:19

Gissa om jag var förvånad när det var VARMT imorse när jag åkte hem från jobbet!!! Hi hi!! Våren börjar närma sig nu...det känns otroligt bra!! Bytte bara om till stallkläder och åkte ner till stallet. Det var med skräckblandad förtjusning som jag gick till hagen.....väntade mig en nyrullad T med ett superskitigt täcke....men han hade INTE hunnit rulla sig  Och det räddade nog morgonen  Det gick fort i stallet idag. Gav mat, fyllde på vatten och mockade vindskyddet...sedan hem för att sova!!!

Har sovit riktigt bra idag!!

Sedan tog jag det lugnt och har sett på några serier som jag missat medans jag jobbade. Härligt när man kan ta det lugnt när man vaknat  

Middagen är intagen och jag har packat maten till jobbet. Nu väntar jag bara på att Let´s dance ska börja...hinner se en dryg halvtimme innan jag måste åka till jobbet. Men har spelat in så jag kan se resten när jag vaknar imorgon  

Idag har det inte hänt så mycket och det känns helt ok!!

Nu är det bara 2 nätter kvar att jobba och det känns mer än bra!! Längtar tills på söndag när jag "går av" och hoppas dessutom att vädret under nästa vecka kommer att vara bra...hoppas kan man ju alltid  Sedan om det blir så är ju en annan femma  

Ha en fortsatt jättebra fredagkväll!!
Chilla lugnt  

Mvh anaby  

Av anaby - 18 april 2013 17:18

Det är bara att inse att den här veckan är minnet inte som det ska  

Bytte om kläder och åkte först iväg till ÖB för att handla kattmat, hästgodis och hundgodis. Hade tänkt köpa några stora burkar med saltgurka också men det fanns bara 1 enda kvar. Den fick det bli!! Hela familjen är STORKONSUMETER av saltgurka  

Iväg till Granngården och började med att hämta 3 spånbalar och 1 torvmixbal...som jag betalade och gick ut med. När jag kom in säger killen i kassan: Är du här nu igen?? Japp!! Får tyvärr inte med mig allt på en och samma vagn...svarar jag  Gick och hämtade en stor hink med multivitamin och sedan blev det äntligen att köpa kaninpellets!!! L-O har varit snäll och köpt småpåsar med kaninpellets på Willys men det blir väldigt dyrt i längden. Så nu blev det en stor säck som kommer att räcka ett bra tag  Går mot kassan för att betala och fixar det. När jag sedan går ut från Granngården är ju nästa ställe Apoteket...då går det upp för mig att jag GLÖMDE receptet hemma  Men gissa om jag blev både irriterad och less på mig själv  Eftersom min veterinär skrev ut det och gav mig i handen finns det ju INTE på datorn hos Apoteket  Tja, det var bara att åka hem. Nu åker jag iväg på Apoteket imorgon eller på måndag istället. Orkade inte åka iväg en gång till idag  

Medans jag var borta och handlade har det fullkomligen vräkt ner regn  Jag vet ju att jag egentligen INTE ska vara less eller irriterad för att regnet tar bort snön men det blir ju så geggigt och eländigt ÖVERALLT  Det som känns någorlunda är att enligt väderleksrapporten det ska sluta regna ikväll...får nu bara hoppas att det stämmer med verkligheten!!

Nu blir det snart middag och sedan ska jag packa inför jobbet inatt!!

Ha en fortsatt jättebra torsdagkväll!!
Chilla lugnt  

Mvh anaby  

Av anaby - 18 april 2013 13:01

Jag hade lagt mobilen på nattduksbordet och när den ringde förstog jag att det var veterinären som ringde. Svarade och var "pigg & vaken på 2 sekunder"  Hör hur han frågar om det går bra att komma idag och titta på T?? Självklart säger jag. Ok, då kommer jag kl. 10.00 Lägger på luren och tittar på klockan som är 09.30...pip...

Hoppade ur sängen in på toa och skyndade mig att göra mig iordning...fixade med foder och på med ytterkläder och iväg. Var nere i stallet 09.45..pip  Stressigt?? Nej, då inte alls!! Men jag hann!!

Flyttar över kaninen till kaninburen och går ut för att ta in T. Hittar honom gnäggande inne i vindskyddet LIKA geggig och skitig som igår  Men suck!! Det enda som kändes bra var att det var TORR lera idag!! Hade tagit ut piggborsten och skyndade mig att borsta igenom honom och det tog endast 5 min idag  När vi sedan kom in borstade jag benen och igenom hela hästen. Jag var faktiskt klar INNAN veterinären kom!!! Hi hi!!

Angående veterinärbesöket finns ett separat inlägg.

När veterinären åkt tog jag T och kraftfodret och gick ut i hagen. Han fick sin mat ute. Smorde balltrampet och gick in för att hämta ett regntäcke då det hade börjat regna. T har INTE haft ett täcke på sig sedan februari tror jag...en halv evighet sedan  Men regnet är värre än kylan....så idag finns inget annat val. Tänker åka förbi imorgon direkt efter jobbet på morgonen och ta av täcket och göra klart T för dagen.

Sedan började jag mocka, fylla på hö, kratta vid stora höhäcken. Hagen har torkat upp REJÄLT sedan igår!!!

HELT FANTASTISKT!!!



                   


För 2 dagar sedan...i måndags såg det ut så här....


 


...och idag ser det ut så här!!!


 


I måndags var det så här blött...



...och idag har det torkat upp ganska mycket!!!


 


I måndags såg det ut så här vid höhäcken....


   
  ...och idag ser det ut så här!! Det är STOR skillnad på HELA hagen bara på 2 dagar!! Om det nu bara slutar att regna är jag övertygad om att hagen kommer att ha torkat upp innan veckan är slut. Då blir det att stänga igen utbyggnaden och vänta tills det har torkat upp där innan jag öppnar upp igen. Det är tyvärr ett surhål där den stora snöhögen är....så allt måste tina bort och sedan torka upp innan T kan går där igen. Men det brukar vara torrt och bra där i mitten på maj...så det är inte så långt borta!! SNART!!



Vid ingången till vindskyddet igår...


   


..och idag!!


 

Och så avslutar jag med en bild på en för ovanlighetens skull  täckad T  


Det som var kvar att göra sedan var bara att hämta nytt vatten till Termobaren. Sedan var stalljobbet klart för idag!! Jag gick hem för att äta frunch och tvätta lite.

Nu ska jag snart iväg och hämta ut recept och förbi på några andra ställen när jag ändå är och kör!!

Kvällen lär bli lugn då jag jobbar inatt. Har nu bara 3 nätter kvar att jobba och det känns jätteskönt!!

Ha en fortsatt jättebra torsdagkväll!!
Chilla lugnt  

Mvh anaby  

Av anaby - 18 april 2013 12:45

Japp!! Idag har min veterinär varit på besök och titta på Örat och lite annat på T. För några veckor sedan upptäckte jag att det har börjat rinna lite från T:s ena öga....inte gult utan det är så att säga färglöst. Jag upplever att han har fått något skräp men jag har inte kunnat se att någonting är kvar men det är en typ av irritation i ögat. När det är varmt  och sol rinner det mer. Jag ska försöka skölja med koksalt och sedan fick jag en ögonsalva utskrivet som T ska få...så trodde han att det skulle blir bra. Det är ju inget stort problem men det kan ju bli värre om jag inte håller det under uppsikt.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Han fick även titta på balltrampet och tyckte att det såg jättefint ut!! TACK OCH LOV!! Bad om att få Socatil utskrivet som jag kan smörja nu när det är som geggigast och värst för att hålla det rent och fint i fortsättningen också.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vad gäller örat så var jag lite orolig att han inte skulle kunna varken se eller känna ordentligt men T skötte sig jättebra!! Helt otroligt!! Han fick känna och klämma ordentligt  Själva "finnen" när hård och inte mjuk. Det är mest troligt någon typ av talgkörtel. Han ville inte ta hål på den. Det är som jag förstår någon typ av "vårta" som heter "aureal plaque" som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Det är inte smittsamt!!  Om de är små görs ingen behandling alls. Men i T:s fall är den ca 0,5 cm i diameter. Det är också bara i ena örat..inte i bägge!!


   

Jag ska smörja med Salicylsyrevaselin 2% och se om det gör så att den blir mjukare och torkar ut. Han trodde att det skulle torka ut efter pälsfällningen och när solen börjar lysa mer.  Funkar inte det finns det "Lapis-stift" som man använda som också ska torka ut. Lapis är ett gammalt och beprövat medel som användes mycket förr till allt möjligt och är lila. Helt otroligt att det fortfarande finns kvar!! Hi hi!! Allt finns att köpa receptfritt på Apoteket 


Min veterinär måste ju bara vara världens härligaste   Hi hi!! Innan han åkte iväg säger han: Det är ingen fara med din häst! Man måste få ha lite bucklor i plåten!!


Ska iväg på en stund och hämta ut recepten och köpa Salicylsyrevaselinet. Blir nog ett besök på Granngården och ÖB också....får se hur det är med orken  Men känner jag mig själv rätt så "kör jag på" när jag ändå är ute och kör  

Mvh anaby  

Presentation


Välkommen till mig! Jag bloggar bla om min satsning att tävla i hoppning upp till 130 cm efter 17 års frånvaro på tävlingsbanorna. Och en massa annat trevligt :)

Fråga mig

27 besvarade frågor

Omröstning

Hur gammal är du som tittar in på min blogg? ;)
 20 år
 25 år
 30 år
 35 år
 40 år
 45 år
 50 år
 55 år
 60 år + däröver

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards