anaby - Jag, barnen, djuren & fotografering.

Alla inlägg under juni 2013

Av anaby - 4 juni 2013 22:37

Jag blev som sagt lite sen till ridlektionen idag. En aning pinsamt!!!

Åkte förbi och hämtade upp tömkörningsgjord och hjälm innan jag åkte iväg. Hästen var framriden när jag kom fram så vi satte igång direkt med serpentiner och lydnad i form av halter och ryggningar. Vilken skillnad det är på hästen nu!! Han ser jättetrevlig ut!! Så otroligt roligt att se vilka framsteg de har gjort  

Sedan gick vi in på en halvstor volt och travade i nedsittning. Lite högre tempo för att få lite mer scwung i steget och allt eftersom så kortade vi ner tempot och då gick han riktigt trevligt och avslappnat  Bytte varv och samma sak där....högre tempo först som vi kortade ner men behöll scwunget  

Sedan blev det vänster galopp och 2 varv på 4-kanten. O upplevde att Pirat hade en kantig galopp. Jag upplevde att han var en aning seg och oengagerad. Så jag ville att hon skulle gå på lite så att han lite mer kraft i bakbenen. Det blev STOR skillnad!! När vi sedan gick in på volten så var det också lättare att hålla galoppen + att den blev högre inte längre. När vänster galopp var avklarad berättade jag om "min plan" för dagen. Jag ville att O skulle travhoppa hindret och förhoppningsvis skulle det hjälpa Pirat att fatta höger galopp efteråt. Om det INTE funkade skulle jag sätta mig upp. Men om det funkade blev det ingen ridning för mig idag!!!

Vi satte upp hindret och Pirat fick travhoppa några ggr och landa i trav som uppvärmning innan vi höjde upp till ca 50 cm. Vi första försöket fattade han RÄTT galopp och galopperade några galoppsprång SUPERBRA!!!
Ville nu att O skulle gå på lite mer så fort han fattat rätt galopp och försöka hålla galoppen hela långsidan.

Sagt och gjort!! Landar i rätt galopp och galopperar HELA LÅNGSIDAN!! SUPERDUPERBRA!! 3 ggr till samma sak....klockren galoppfattning och inga problem att hålla galoppen  

Då var det bara att klappa om hästen och ge sig för dagen  Idag kändes det verkligen som om vi kommit "över tröskeln" på riktigt!!!!

läxa till nästa gång:

1 tömkörning

2 träningar med galoppfattningar några ggr över litet hinder bara för att få rätt galoppfattning efter ordinarie ridning.

Förra gångens tömkörning hade gått jättebra med många galoppfattningar i rätt galopp  

Det här kommer att bli jättebra!!!


Det kändes fantastiskt härlig att höra:

Men Anna himmel så enkel och bra övning som dessutom gav resultat på endast 2 ggr!!! Varför kom inte vi på den själv?? För att den var för enkel...svarade jag och oftast så tror man att allt måste vara så komplicerat för att funka men det är oftast det enkla som funkar bäst i slutändan  

Mvh anaby  

Av anaby - 4 juni 2013 22:17

Det blev sovmorgon imorse och efter frukost gick jag ner till stallet för att ta mig en barbackatur i hagen med T.

Började med att värma upp i skritt 4 + 4 varv....sedan lite halter, ryggningar och framdelsvändningar innan jag travade 5 + 5 varv. In på en stor volt 3 + 3 varv i trav och här kändes T väldigt trevlig  Avslutade med igångsättningar och avsaktningar. Han kändes väldigt lydig  Skrittade sedan av 4 + 4 varv. Det har blåst rejält idag men T har ändå skött sig väldigt bra och varit lugn som en filbunke  Gillar verkligen min hästs temperment  

T fick mat och magneter innan han fick gå in och beta i sommarhagen. Jag passade på att fylla på hö i stora höhäcken. Det blev 3 hösäckar den här gången. Får se om det behövs någon till påfyllning när vi kommer hem igen på söndag.

Mockade och gick sedan hem för att göra iordning tilltugget inför besöket idag  

Jag gjorde prosciuttolindad sparris med riven västerbottensost och lite salt....superduperjättegott  

Ost och kex....te....jos och lite annat smått och gott.

Nästan 6 timmar senare höll jag på att missa ridlektionen med mitt kusinbarn  Himmel vad tiden går fort när man har trevligt!!! Fick snabbt byta kläder sedan åka förbi stallet och hämta lite utrustning och sedan iväg!!!

Se separat inlägg om ridlektionen. 

När jag landade hemma fixade vi klart med elen i sommarhagen uppe vid huset och sedan tog jag bilen ner till stallet och öppnade upp grinden mellan sommar och vinterhagen  Gissar att T blev mer än nöjd när han upptäckte att han nu kan galoppera ända in i vindskyddet  Tokhäst!!!

Har sedan ätit en sen middag kl.20.45  Tur att jag hade ätit sparris och ost & kex  

Har tagit det rätt så lugnt sedan jag kom hem och ska packa lite inför stugan imorgon. Vi åker efter jag har ridit och fixat klart med T. Tänkte rida en sväng på åkern. Blir fina fisken!! Sedan blir det vila för T fram till söndag när vi kommer hem igen. Pappa är snäll och tar han om T medans vi är borta  

Nej, dags att göra ett ryck och sedan hoppa i bädden!!

Ha en fortsatt jättebra sen tisdagkväll!!

Chilla lugnt  

Mvh anaby  



Av anaby - 3 juni 2013 20:30

Sov i 10 timmar inatt!! Vilket behövdes sedan jag gick av igår. Känns riktigt bra idag och att börja en ny vecka med nya möjligheter!!!

Tog det lugnt på fm och gick sedan ner till stallet för att rida. Idag var det färgen BLÅ som var i fokus eftersom vi nu är inne på junimånad:


 

Huva: Hööks

Benskydd: Horze

Schabrak: Ge-kås



Blå huva köpt på Hööks på rea!! Om jag inte minns helt fel kostade den 64 kr!!


   


Blått schabrak från Ge-kås. Har för mig att jag betalade 99 kr eller 129 kr. Kommer inte ihåg men hur som helst var det ett bra pris!!!


 


Blå strykkappor med fleecefoder från Horze. De kostar 99 kr per par!!


 


T har Medium fram och Large bak. Så de är ganska stora i storleken!!!


  


Självklart bjöd T på det "obligatoriska" tung-kortet  

Sedan var det dags att hoppa upp i sadeln och ut och rida!!

Idag har vi haft rejäl miljöträning!!! Vi har mött hur många cyklister som helst...och T har skött sig väldigt bra  Dock tycker jag att det är märkligt att många cyklister INTE kan hålla sig på andra sidan vägen?? De ska cykla ut och nästan över på min sida även fast det är fritt på deras sida?? Vill de fastna i stigbygeln och orsaka en olycka eller vad är det ute efter?? Jag är ärligt talat rädd om livet och blir väldigt less på sånt här beteende   Idag sa jag faktiskt till de som var på väg över på vår sidan för att undvika en ev. olycka!! Vill absolut under inga omständigheter att T ska råka ut för någon olycka eller något obehagligt när vi rider på vägen!!

Kan säga att jag är mer än tacksam att jag har stigbyglar med magnetlås....så att OM nu olyckan ändå skulle vara framme så fastnar allafall INTE cykelstyret i stigbygeln utan lossnar på en gång!!


 

Om cykelstyret fastnar i stigbygeln utan att man tar sig loss kan det gå riktigt illa för alla inblandade  

T skötte sig som sagt HUR BRA SOM HELST!! VILKEN HÄRLIG HÄST JAG HAR  

Idag blev det mycket trav på vägen. Både jag och T var svettiga efteråt  Det kändes som om jag hade duschat   Man kan också jämföra mig med en slickad/blöt katt  Så inga bilder på mig idag  


T fick sin mat och magneterna. När han ätit upp bytte jag hage och nu får han gå i sommarhagen tills sent ikväll. Imorgon får vi koppla på elen. Men det är ju en dag imorgon också  T fick ha på sig magneterna inne i paddocken i ca 1,5 timmar idag. Alldelens lagom tid!!

Nu är jag på väg till ICA för att handla lite tills imorgon när jag får besök av en gammal barndomskompis!! Det ska bli hur roligt som helst  Det ser ut som om det blir regn hela fm imorgon så T får vila så rider jag på onsdag innan vi åker iväg till stugan istället. Det blir fina fisken!!!

Nej, nu ska jag göra ett ryck och åka iväg och handla det som behövs tills imorgon!!
Ha en fortsatt jättebra måndagkväll!!
Chilla lugnt  

Mvh anaby  


Av anaby - 3 juni 2013 18:33

Här kommer en uppdatering på T:s öra.


   


Mars månad.


 


April månad.


 

Juni månad. Från idag!! Upplever att det blivit lite mer. Ska börja med lapisstiftet f.r.o.m måndag då vi åker bort till stugan på onsdag. Lapis ska torka ut vårtor och förhårdnader. Så förhoppningsvis ska det funka!!


Mvh anaby  

Av anaby - 2 juni 2013 20:40

Det visade sig att det var fel på luckan på tvättmaskinen på jobbet!! De hade haft en jourkille så INTE kunde hitta felet men de hittade en spärr som gjorde att man kunde öppna luckan med hjälp av en kniv  Hi hi!! Det kändes väldigt bra att vi både kunnat tvätta på dagen och natten. Är ju inte roligt att komma på jobbet på måndag med ett berg av tvätt efter hela helgen  De skulle komma ut på måndag och åtgärda luckan!!

Natten på jobbet var bra  Jag satt och såg på en gammal film som heter: Jag vet vad du gjorde förra sommaren och där spelade en av skådespelarna från The big bang theory....Leonard....och han blev mördad ganska snabbt!!! Har aldrig tänkt på honom förrän nu när han spelar Leonard i TBBT!! Hi hi!!

Det spöregnade när jag åkte hem från jobbet så jag åkte inte ner till stallet för att byta hage. Skulle bara sova 3-3,5 timmar och sedan stiga upp. Var uppe vid 12.00 och gick ner till stallet ganska omgående för att byta hage med T. Han var en aning lerig eftersom det har regnat och han mer än gärna rullar sig då  Så fort han kommit in i sommarhagen galopperade han uppför backen upp till huset och in i paddocken där han sprang omkring och "trumpetade" innan han började beta  Jag mockade och fixade klart allt innan jag gick hem igen.

Sedan har jag faktiskt bara tagit det lugnt idag. Ingen ridning och ingen städning eller annat. Tänkte att jag behövde en lugn dag när jag gått av  Vid 19.00-tiden gick jag för att byta hage och ge T sitt kraftfoder. Imorgon blir det att fixa elen till sommarhagen och f.r.o.m tisdag tänkte jag att T ska få gå i bägge hagarna  Blir fina fisken!!! L-O hade just kommit hem från stugan när jag landade hemma igen!! Saknad så klart  Det är ganska nyttigt att få vara ifrån varandra någon gång ibland så att man får längta   

Nu sitter jag med 1 glas vitt vin....pepparsalami och sura remmar  Måste ju fira in långledigheten  

Imorgon är en ny dag med nya möjligheter och en heldag i stallet  

Ha en fortsatt jättebra söndagkväll!!
Chilla lugnt  

Mvh anaby  

Av anaby - 1 juni 2013 14:34

Natten på jobbet var bra!! Förutom att jag INTE fick upp luckan till tvättmaskinen och kunde tvätta någonting på hela natten  När dagpersonalen kom för att byta av mig provade vi bägge 2 utan framgång att få upp luckan. Kändes samtidigt skönt att det faktiskt var något fel på luckan....så att det inte var jag som var klantig och inte fick upp den  Återstår att se om de får ut någon som kan komma och laga den idag!! Är ju helg och allt!! Annars blir det MYCKET tvätt på måndag för de som inte jobbat i helgen  

Åkte direkt ner till stallet imorse efter jobbet. T var trött...rejält trött...han låg och sov nämligen  Man kan nog säga att T och jag är lika trötta....morgontrötta....sådan matte sådan häst  



 

Gillar att han är helt utsträckt och avslappnad när han sover  



 

Det var nog lite blandade känslor när han upptäckte att jag dök upp. Inte roligt att stiga upp men härligt att få beta gräs i sommarhagen  

Han har nu betat 6 timmar idag och det blir samma sak imorgon. Jag åker ner direkt efter jobbet och byter hage så får han beta i 7 timmar innan jag rider en sväng på åkern. Blir fina fisken!!!

Nu ska jag inta lite föda och vätska och försöka komma igång och göra någonting här hemma innan jag åker iväg och jobbar min sista natt den här veckan. Nu väntar ledighet hela nästa vecka  LIFE IS GOOD!!!

Ha en fortsatt jättebra fredag!!
Chilla lugnt  

Mvh anaby  


Presentation


Välkommen till mig! Jag bloggar bla om min satsning att tävla i hoppning upp till 130 cm efter 17 års frånvaro på tävlingsbanorna. Och en massa annat trevligt :)

Fråga mig

27 besvarade frågor

Omröstning

Hur gammal är du som tittar in på min blogg? ;)
 20 år
 25 år
 30 år
 35 år
 40 år
 45 år
 50 år
 55 år
 60 år + däröver

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards