anaby - Jag, barnen, djuren & fotografering.

Alla inlägg under juli 2013

Av anaby - 26 juli 2013 00:21

 Vaknade betydligt piggare och kände mig även bättre i skulderbladet idag. Kändes bättre redan igår men idag kände jag mig mer "normal"...vad nu det är  Efter frukost och lite surf på datorn gick jag ut för att fixa med hage, vindskydd och åkern. Kan säga att idag var det ÄNNU varmare än igår  Kände som om det var bastu då luften stog helt stilla!!

Idag tog jag med mig häcksaxen för att kunna ansa busken som har vuxit så att den tar upp plats på spåret när T galopperar upp och nerför backen  


 

Resultatet blev betydligt bättre än innan  


Fortsatte ner till stallet och började med att fylla på nytt vatten innan jag började ansa brännässlor och höga blommar vid väggen på vindskyddet. Kan säga att jag var glad att jag hade med mig häcksaxen...det gick otroligt smidigt att få bort allt  


 

Det blev rätt så mycket sly i skottkärran när jag var klar!!!


 

Och resultatet blev bra även här!! Det var ca 1 meter höga blommor och mycket brännässlor som nu är helt borta!!! Tjjjooohhooo!!!


Fortsatte med att mocka och mysa med T innan jag gick tillbaka hem. Passade på att ansa bort lite brännässlor där jag brukar tippa skiten från hagen. Är inte så muntert att köra bort skiten i shorts med en massa brännässlor ivägen  Man blir helt vitprickig på benen  

Då var det bara att ta "tjuren vid hornen" och sätta igång och kratta på "volten". Jag hann bara med några meter så kom pappa med trakorn och stannade?? Han hade hämtat grus i en traktorskopa och tänkte att vi skulle fylla på inne i vindskyddet!! Så klart att man nappar på det  Bästa pappa  Hade tänkt vänta tills nästa vecka med att be honom om mer grus. Men nu blev det idag istället  Slutresultatet!! T måste ju vara med på en liten ruta också  Kan säga att den där järnkrattan som jag köpte förra hösten för 50 kr...den är guld värd  


     


Här syns några "spår" efter T  Innan gruset har satt sig måste man kratta varje dag och trampa ihop det. Kommer att bli fina fisken till slut  

Då var det bara att gå tillbaka till åkern och fortsätta kratta bort gräs. Det kändes otroligt skönt när "volten" var klar!!! Tjjjooohhooo igen!!


   

Volten klar!!!


Då gick jag vidare till resten av spåret runt hela åkern.


 

ÄNTLIGEN KLAR MED ALL KRATTNING!!!


Då hittade jag detta på mina händer....hmm!!


     

Tja, vad ska man säga....blåsor jag inte ens visste att jag hade och sedan har de även spruckit upp??

Fötterna såg inte heller så där jättefräscha ut  


 

Jag tyckte att jag hade varit duktig och INTE haft på mig foppatofflor utan ett par "hopp-i-skor" istället som faktiskt är täta. Men det hjälpte inte så mycket heller när man går i jord och gräs  Tur att det finns dusch och vatten!!


Jag avslutade mitt arbete med att hämta flughuvan och T:s kraftfoder och gick ner till stallet för att fixa klart allt med honom.

Vill knappt tala om hur svettig, smutig och äcklig jag kände mig när jag kom in  Dock tycker jag att det känns bättre att "kyla ner" innan jag duschar för annars eftersvettas jag så otroligt mycket...suck!

Gjorde därför iordning jos och glass för att "belöna" mig själv efter mitt jobb som idag var hästrelaterat  


 

Gissa en halv gång och det var gott?? Supergott  


 Det enda som inte var bra var att en räv haffade katten!! SE SEPARAT INLÄGG!!!

Vi tog det rätt så lugnt efter middagen och sedan blev det film tills jag höll på att somna...och nu är det dags att hoppa i bädden. Eller jag ligger redan och bloggar i sängen men det är dags att släcka ner och börja kura ihop sig nu!! Imorgon ska jag handla färg till vindskyddet, mat och rida T för första gången på snart 2 veckor. Känns som om det kommer att blir en lugn dag och jag tror att det behövs.

Nej, nu måste jag sova!! Sov gott ni andra och ha de bra så länge!!
Chilla lugnt  

Mvh anaby  ANNONS
Av anaby - 26 juli 2013 00:16

Ja, kära vänner vi tycker att vi bor bra som har endast 3 km in till centrum. Det har sina fördelar med att bo "på landet mitt i stan" men idag var det mest nackdelar kan jag säga  Vi satt på baksidan och åt middag när jag ser att någonting som går över vägen genom staketet in i hästhagen. Tänker direkt att det är katten. Då säger Fredrik: mamma det går en räv in i hästhagen!! SHIT POMMES FRITES   Jag  kommer upp i "giv akt" på 1 sekund och konstaterar att visst är det en räv men ingen skabbräv. Sätter oss ner och fortsätter att äta av den goda fisken som blev fångat i älven idag   Det tar några minuter sedan hör vi ett ångestskrik....och jag hör exet säga: Nu tog räven katten!!! Jag kastar mig upp och hoppar i skorna....greppar piasavakvasten på vägen ut genom dörren och springer mot hagen som en gasell...eller allafall så snabbt som jag kan  När jag kommer ut i hagen är det helt tyst!! VART ÄR DE??? Det tar någon minut så ser jag räven komma in i hagen från åkern....men ingen katt...som tur var!! När han ser mig springer han in i skogen. Jag börjar ropa på katten och går in på åkern. Ser en massa spår i gräset och inser att jag lika gärna kan hitta katten död   Inget svar från någon katt!! Nu dyker exet upp med bössan och sedan hör jag Fredrik säga att katten kommit fram!! PUST!! Hittar henne och känner igenom henne men inget sår!! VILKET OTROLIGT TUR HON HAR HAFT   Vi är nog lika chockade allihopa!!! När hon kommit in ser vi att hon är lite "tilltuffsad" på ryggen så förmodligen har räven fått ett grepp där men släppt eftersom hon skrek och försvarade sig så kraftigt. Vi kan bara konstatera att katten har klarat sig idag allafall!! Nu får vi hålla utkik efter räven varje dag.....Men tills vidare kan vi andas ut!! Säger som sonen sa: Morsan! Det där var dagens action!!! Nu ska jag ta mig en dusch, se på film  och dricka ett glas vin och slappna av  
Ha en fortsatt jättebra torsdagkväll!!
Chilla lugnt  

Mvh anaby  

ANNONS
Av anaby - 24 juli 2013 21:50

Jag har verkligen sovit som en stock inatt och vaknade som en klubbad säl  Tog det lugnt och surfade på internet i sängen innan jag steg upp och gjorde frukost. Sedan har jag plockat undan bland alla shoppingpåsar som var inne i köket...typ hela köket med påsar från IKEA, Hööks och Ge-kså  Gjorde en rensning så nu är nästan allt borta förutom några Pippi-kuddar och pippi-filtar som jag köpte på beställning och de hämtas inte förrän i början på nästa vecka. Men det ser betydligt bättre ut i köket motför igår  

Sedan var det dags att gå ut och mocka ur hagen och paddocken. T blev lika glad att se mig idag  Han började gnägga redan när jag passerade husknuten....vet ju att jag är hemma nu   Började med att mocka sommarhagen. Det blev 3 skottkärror innan jag var klar och då var det 10 dagar sedan jag mockade senast. Kändes helt ok!! Gick sedan till vindskyddet och mockade. Passade även på att titta mer ordentligt på T:s mugg idag. På ena bakbenet kunde jag INTE se eller känna någonting. Och på det andra var det några små rispor i karleden. Men det tror jag beror på att T har varit och grejat med några buskar och grenar. Ska tvätta rent och ta på talk imorgon eller på fredag.  Imorgon tänkte jag ta med mig häcksaxen och ansa lite brännässlor vid vindskyddet och även lite av en buske/mindre träd så sticker ut väldigt mycket precis på spåret där T galopperar upp och ner för backen. Blir nog fina fisken!!!

När allt var klart med T och vindskyddet gick jag upp för att mocka paddocken. Det blev ca 1 skottkärra. Och när det var klart tog jag en kratta och gick ner till åkern för att kratta bort gräset som betesputsaren lämnat kvar. Jag bad pappa höra med han som lånat åkern om han kunde betesputsa lite tidigare i år. Tycker att det är länge att vänta tills i augusti när gräset börjar vara kring 1 meter högt  Och gissa om jag blev förvånad när han faktiskt hade varit och betesputsat medans vi var borta  Så idag har jag krattat bort allt gräs från själva 4-kant spåret. Det måste krattas både från spåret och ca 1 meter från insidan. Har tänkt lägga ut några bommar och ev. något hinder på innespåret lite senare när vi kommit igång lite mer. Så att jag kan hoppa lite.Man kan ju fråga sig varför jag är så noga och krattar bort gräset?? Jo, om gräset ligger kvar på spåret eller på innerkanten så blir det VÄLDIGT halkigt när det har regnat och när man sedan ska rida där. Vill absolut under inga omständigheter gå omkull med min häst!! Så därför står jag hellre och krattar bort gräset. Det är en "engångsgrej" varje sommar precis som att skotta bort dygnstacken och måla  Så det känns helt ok!!!


   


Man ser att det faktiskt blir en hel del gräs som krattas bort trots allt!!

 


Det tog ca 2 timmar att kratta bort allt gräs från 4-kanten. Imorgon är tanken om jag är någorlunda iordning att jag ska kratta "volten" och börjar kratta runt hela åkern. Eftersom spåret som går runt hela åkern går ihop med 4-kanten så är det ungefär halva kvar men jag behöver inte kratta bort 1 meter från innerspåret utan jag kommer bara att kratta bort från själva spåret. Så det kommer att gå fortare imorgon  Sedan är planen att börja måla inne i vindskyddet innan helgen. Det ska nog inte ta mer än 1 dag om jag har tur!! Jag har "en plan"  

Det gick inte att ha på sig några handskar idag pga värmen....det var sjukt varmt ute  Därför fick jag några blåsor i händerna....så klart  Tja, det är bara att gilla läget och se hur det ser ut imorgon!!


 


Jag passade på att ge T mat när han ändå stog och betade inne i paddocken under kvällen. Han kommer att få äta sina bägge mag-tarmkurer tills de tar slut. Får sedan se om jag kommer 1 till från Granngården eller hur jag gör. Får ta ställning till det lite senare. Som det verkar nu så är muggen helt utläkt  Det går nog knappt att beskriva hur det känns men jag kan säga att jag är tacksam att det INTE blev värre!! Hade nog brytit ihop om det blivit lika eländigt som det blev förra sommaren  Nu får jag köpa bägge mag-tarmkurerna tills i början på juni nästa sommar så ska nog muggen INTE ens visa sig...hoppas jag!!!

Sedan har jag tagit det lugnt ikväll och mest chillat...tja, förutom att disk och tvättmaskinen går så är det rätt så lugnt. Får sätta igång och göra någonting vettigt imorgon istället  

Nu ska jag se lite på TV hade jag tänkt!!

Ha en jättebra fortsatt onsdagkväll!!
Chilla lugnt  

Mvh anaby  

Av anaby - 24 juli 2013 21:00

Då fortsätter jag berätta om Ullareds resan!!

Lördag:

Vi åt frukost och sedan packade vi ihop och började åka mot Borås och Marinne (marresmams.blogg.se)!!! Vi åkte in en sväng på Hööks i Borås när vi ändå hade vägen förbi. Eller det blev en liten omväg men det var inte så lång bit. Min ex-man man satte sig för att vänta på mig inomhus  Det var svalare inne än ute  

Då jag hade handlat MYCKET på Ge-kås kollade jag i princip endast efter ett rosa dressyrschabrak i full...just det här schabraket fanns nämligen inte i Sundsvall...men i Borås låg det och väntade på mig  Ibland har man tur!! Jag köpte även en rosa och en turkos huva  När jag efter 10 min sa att jag var klar blev exet mycket förvånad!! REDAN?? Det var bara betala och sedan åka vidare till Marinne!!

När vi var i Ullared köpte vi en GPS då vi inte var nöjda med appen i mobilen  GPS funkade klockrent!!!

Det enda som var med den var att när jag ansåg att vi var framme...jag kände igen Ava och Magnus i hagen....så tyckte GPS:en att vi skulle fortsätta?? Vilket exet gjorde och då hamnade vi bland några sommarstugor?? Hmm!! När vi vände och klev ur bilen såg jag alla ankor och ällingar och insåg att vi var framme  Hi hi!!

Jag hade köpt lite utrustning till Marianne och Ava när jag var på Ge-kås. Men då jag inte riktigt visste VAD jag skulle köpa så hade jag chattat med Maria på FB för att höra om hon visste vad jag kunde köpa. Fick lite tips av henne och det slutade med följande grejer:


 

Samma snygga rosa schabrak som jag köpte själv...så klart  


 

En svart lädergrimma och en rosa repgrimma  Ava har ju samma tacksamma pälsfärg som T så hon passar i allt ...men det beror ju på om matte gillar rosa  


Istället för att slå in allt i ett paket blev det att lägga det i en Ge-kås påse  

  När jag lämnat av gåvorna och tittat på djuren här hemma gick vi in för vätskekontroll. Det var grymt varmt ute!!Ava och Magnus i hagen. Ava mörkbrun och Magnus lite åt det röda hållet.


 


Det är det här som kallas för "sprätthöns"  


 


Sedan chillas det under trädet också....de har grävt ner sig i jorden i skuggan. HÄRLIGT en varm sommardag  


 

Mamma gås med sina 18 ällingar!!! Hur söta som helst  


 

En liten film vid matdags  

 

Matdags!!!!

   

Pappa gås som kallas för Draken. De badar nämligen aldrig de äldre hannarna  Medans de yngre ällingarna badar i badkaret varje dag...säkert flera ggr per dag  


   

Det föddes 4 kycklingar lördagen när vi kom och hälsade på. 2 st hade fötts innan vi kom dit och sedan föddes det 2 st...1 gul och 1 svart under kvällen. Visst är de fina??En nykläckt och fortfarande lite blöt kyckling  


   

Otroligt fina är de små liven  


 Sedan gick jag, Marianne och Leo på en promenad i skogen för att titta på ridvägar. Kan säga att deras hinderbana i skogen går INTE av för hackor! Den var hur bra och fin som helst  Är inte lite avis på den!! Måste klura vart jag ev. kan tänkas sätta upp några fasta små hinder och träna på framöver  Även ridvägarna i skogen var riktigt fina och bra!!! Det är väl en av nackdelarna med att bo som jag gör...vi har inga ridvägar i skogen...

Då kom Lollo (Marias man) med lite vätska som skulle förtäras under kvällen. Han blev kvar en stund innan han åkte hem för att göra sig iordning inför middagen. När Maria och Lollo sedan dök upp satte vi oss och chillade en stund i solen innan vi började hjälpas åt med middagen. Sedan åt vi gott och hade otroligt trevligt tillsammans  

Till saken hör ju att jag och Marianne har INTE träffat varandra tidigare!! Utan hon hittade min blogg 2007 och sedan har vi kommenterat varandras bloggar och chattat lite på FB veckan innan vi åkte ner. Och Maria har jag bara chattat lite med FB några dagar innan vi åkte till Marianne. Och exet hade ju ingen aning om vem varken Janne eller Lollo var eller Marianne eller Maria... Hänger ni med?? Hi hi!!

Det tog ca 5 min så var alla 3 karlar som "ler och långhalm"   Och även vi tjejer!! Helt otroligt att det funkade så bra med oss allihopa trots att vi aldrig träffats tidigare  Det blev mycket skratt och många historier under kvällens gång!! Åhhh!! Så trevligt vi hade  

Vi tror att vi har lyckats övertala både Marianne & Janne & Maria och Lollo att åka upp till Norr och hälsa på!!! Skulle ju vara fantastiskt trevligt att få återgälda gästfriheten och bjuda igen  

Det blev sent och somliga (exet och Janne) satt kvar längre än oss andra och pratade. Men vi var alla uppe i rimlig dagen därpå och alla mådde bra  Efter frukost åkte vi till Medeltid-vecka eller var det Riddar-vecka?? För att titta lite. Vi köpte lite olika getostar som var supergoda  Vi tittade på många fina hantverk men det är så lite man egentligen behöver....men titta på allt fint kan man alltid göra  

Sedan åkte vi "hem" för att fika lite...fick glass och bubbelvatten  Perfekt när det var 41 grader på solväggen  Efter fikat var det dags för oss att åka vidare. Vi stannade till en sväng hos Maria och Lollo och tittade på deras fina hus en stund. Det visade sig att de håller på att renovera upp ett gammalt hus. När vi kommer in i vardagsrummet har de en liknade kakelugn som vi har i vårt vardagsrum!! T.o.m samma färg!! Lite annorlunda mönster men det måste vara "kusiner" eller något...Hi hi!! Blir spännande att få titta in i huset sedan när allt är klart  

Sedan var det hög tid att åka vidare till Robert som väntade på oss. Jag ringde till Robert och fick vägbeskrivning och exet ringde till Per och meddelade att vi inte skulle äta middag med demi ut och att vi skulle bli sena på kvällen.

Det var väldigt trevligt att träffa Robert igen  Han är som jag har skrivit tidigare som min storebror....som jag aldrig har haft. Han och hans fru bor i ett jättefint hus i utkanten av Borås Exet körde så jag och Robert delade på en flaska vitt vin  Ibland är det bra att ha privat chaufför   

Robert har en liten dvärgpudel vid namn Frida och hon "hånglade upp" både mig och exet ggr flera under kvällen. Enda gången vi fick vara ifred var när vi åt  Hon brukar vara väldigt social men inte sitta som en kardborre på okända människor. Gissar dock att det berodde på att alla vi hade hälsat på under veckan hade hund så vi luktade nog otroligt gott i hennes ögon...skulle jag tro  


  

 
    

En liten Frida   


Efter en otroligt god middag och efterrätt  och en trevlig pratstund var det dags för oss att åka till Alingsås igen!! Jag fick med mig nyaste nr av Hästmagazinet...som inte ens kommit ut i handeln  NICE!!!

Det visade sig att Robert kommer upp till oss i Norr under hösten och hälsar på. Det gillar vi!!! Känns bra att få återgälda gästfriheten till honom också  

Vi hann nästan bara tillbaka till Alingsås så dök Per och barnen upp. Vi fick oss en väldigt god drink var...eller vi fick 2! Måste höra med exet VAD det var vi fick för den var supergod...sån där drink man vill bjuda andra på  

Jag gick upp och la mig först och somnade ganska omgående.....zzzzzzz....

Vaknade sedan före exet på måndagmorgon men lät honom ligga kvar och sova medans jag surfade lite. Kändes inte som om vi behövde stressa så mycket utan det skulle nog lösa sig ändå.

Efter frukost var det dags att börja packa bilen och åka iväg mot Gävle och faster som väntade på oss!!

Det verkar som om Per kommer och hälsar på nästa höst och ska jaga med exet. Han visste inte om det blev någonting i höst men annars kommer han ju nästa år istället  Det blir jättebra!!!

Då var det dags att åka hem efter över 1 veckas resa!!

Vi har verkligen haft det jättebra hos alla vi har hälsat på!! Resan har som jag sagt tidigare helt klart varit över föräntan på allt...både alla vi har träffat och Ullared och att åka så pass långt!! Det har gått jättebra och det är absolut inte sista gången vi gör en sån här längre resa. Dock stannar vi hemma nästa sommar men sedan får vi se om det blir en resa året därpå igen eller om vi väntar 1 år till. Men helt klart ska vi iväg igen  

När vi kom fram till Gävle väntade faster med middag  Åhhh!! Så gott det var att få äta middagen efter att ha åkt nästan 60 mil!!! Sedan tog vi det lugnt och åt efterrätt och drack vin/öl och såg på TV  

Kan säga att jag hann bara lägga mig i sängen när vi kom in på vårt rum så somnade jag  Trött?? Nej, vad är det!! Sov som en sten hela natten och vaknade hur stel som helst  Tror att jag sovit så hårt att jag knappt rört på mig under natten. Höger skulderblad hade helt kekat ihop  Kunde knappt röra armen eller gå  Tur för mig att det inte blev så tidigare under veckan!!! Ibland har man tur minsann  

Det blev en dusch för både mig och L-O och jag kan säga att det var otroligt skönt efter så många mil dagen innan!! Vi laddade med energi inför hemresan!!!

Efter frukosten åkte vi med Faster till stugan och titta på den. Hon ska sälja den och det verkar som om hon äntligen har fått spekulanter på den!!! 2 st är intresserad just nu  Ska ringa henne nästa vecka och få höra hur det har gått för henne!!!

Det kändes oroligt jobbigt att säga hej då till Faster....det var liksom sista delen i resan och nu var vi på väg hem "på riktigt"  Det kändes tråkigt att resan börjar ta slut men samtidigt skönt att snart vara hemma!! Jag var väldigt kluven....

Vi stannade till i Sundsvall för att tanka, gå på Hööks en sista gång, ett IKEA-besök och sista fika lite för att orka med de sista 26 milen hem!! Jag hittade inte så mycket på Hööks men några smågrejer och samma sak på IKEA....inte mycket men några temuggar och annat fick följa med hem  Klockan var nästan 19.00 när vi landade hemma och vi konstaerade att resan hade gått väldigt bra  

Vi packade ur bilen och sedan tog exet det han behövde...kopplade på släpvagnen för att kunna ta med sig 2 balar hem och åkte sedan till stugan för att hämta hem hundarna. Men stannade till dagen därpå. Han hade ju kört 60 mil så det kändes bäst om han stannade kvar och samlade lite energi tills dagen därpå istället för att köra tillbaka till stan mitt i natten. Vill ju gärna ha hem honom helskinnad igen!!

Hundarna hade blivit helt galna när de såg husse  Så klart!! Hi hi!!

Så här med facit i handen blev allt verkligen perfekt och exet har sagt till alla att det INTE alls är så hemskt i Ullared och på Ge-kås som alla tycks tro. Det är hur trevligt som helst! Bara man tar det lugnt och stannar i några dagar och inte stressar. Så det verkar som om fler fruar kommer att få med sina äkta män till Ullared efter vår resa  Vi är så glada att kunna hjälpa till  

Tja, det var nog allt för den här resan!!!

Jag säger bara...tveka inte att åka....ta lite chanser....det kan bli eran livs resa!!!

Mvh anaby  

Av anaby - 24 juli 2013 13:00

Här kommer de sista bilderna från shoppingen i Hööks och Ullared!! Jag tror att jag börjar med Hööks REA då det är färre bilder  Kunde ju så klart INTE låta blir och köpa det här snygga rosa dressyrschabraket som bara låg och väntade på mig i Borås  Kostade 125 kr om jag inte minns helt fel.


 

Det blev även 2 huvor till i rosa och turkos för 75 kr st.


   


I Sundsvall blev det en till rosa huva och en sisalduk  


Nu blir det lite smått och gott från Ge-kås igen!!!


 


Eftersom jag inte hade någon större aning om hur T:s mugg skulle se ut när jag kom hem passade jag på att "hamstra" lite tvättsvampar. Hemma betalar jag 10 för det billigaste paketet och här kostade de 4 kr!! STOR SKILLNAD!! Det blev 10 paket med sig hem  Passade också på att köpa några paket med gummihandskar för 5 kr st. Jag brukar använda dem när jag smörjer och oljar in utrustning.
  

Bruna shortchaps i ett grövre tyg för 50 kr.

Stort fårskinnsludd att ha på kedja eller liknande för 28 kr

Litet fårskinnsludd att ha på kedja för 24 kr.

1 kg bomull 70 kr.

Ryktsten 10 kr.Rakt babypelham för endast 99 kr!!

Tunna bruna handskar för 30 kr.


 

Till sist blev det 1 hoppschabrak också  1 blått lite blankt och slirigt. Som kommer från Horze. Kostar 229 kr där men jag betalade endast 129 kr för mitt på Ge-kås  


    

Rosa/cerise ridjacka för endast 99 kr!!!   


Pippitröja från hästavdelningen för 149 kr. Ska dock INTE användas i stallet  Lite från IKEA!!!


Jag älskar dessa stora rosa muggar för 15 kr st Och passade på att köpa några fler medans de har sortimentet hemma. Dessa ska ner i källaren och vänta tills de behöver användas.   

Köpte nya tesilar i 2-pack för 30 kr. De ska flyta upp när teét är klart!! Tänkte i första hand ta med dessa till jobbet  


Järnaffären Jordnära i närheten av Alingsås.

 

Jag hittade de här stora sopsäckarna på 240 liter på den stora järnaffären Jordnära och priset var 62 kr motför 80 kr hemma. Passade på att "hamstra" några rullar så att jag har ett tag  Pers mosters Loppis.


 Jag hittade den här snygga röda jackan på Pers mosters Loppis!! Helt ny och priset var 200 kr!!! Mamma blev helt vild när hon såg den  


Det var de sista bilderna från shoppingen. Allt är inte med men det mesta. Jag har säkert glömt någonting  

Jag jättenöjd med alla köp  Nu klarar jag mig ett bra tag både för mig själv och med djuren!!

Jo, glömde bort att kaninen fick gnagpinnar som kostade ca hälften av vad de kostar hemma!!! Nu blir hon också glad  

Det här vad vi har valt att köpa då vi tyckte att det prismässigt var så stor skillnad motför hemma att det lönade sig att köpa det på Ge-kås. Man ska tänka sig för VAD man köper med sig hem....sånt som det bara skiljer någon krona på kan man lika gärna köpa hemma och slippa dra med sig genom hela Sverige  Eller så resonerar allafall vi  

Jag kan varmt rekomendera ett besök till Ullared och Ge-kås OM man är prismedveten. Då kommer man att känna stora pengar på att åka dit!!

Mvh anaby  

Av anaby - 20 juli 2013 08:44

Sent igår kväll fick jag lite kattuppdatering igen. Hon hade ätit mer och sedan kom hon fram när pappa ropade och ville bli kliad  Nu verkar hon mer eller mindre vara som vanligt igen!! Frågan är ju bara vad som hade hänt?? Det känns allafall skönt att hon piggnat till när man är över 100 mil bort!!

Jag vaknade för en stund sedan och ska snart ta mig en dusch!! Sedan åker vi till Hööks i Borås och efter det vidare till Marianne (marresmams.blogg.se) för att hälsa på  Det ska bli jättetrevligt att träffa allihopa!!!

Nej, dags att lägga på en rem!!

Ha en fortsatt jättebra lördag!!
Chilla lugnt  

Mvh anaby  

Av anaby - 19 juli 2013 20:58

Jag fick åka med en kompis till Per som bor granne med honom och träffa hennes hästar bara en bit bort nu ikväll. Hon hade 5 hästar!!! 2 vuxna och resten unghästar. Bla en JÄTTEFIN fölunge på 3 månader  Otroligt utrycksfullt huvud och verkar både vara snäll och ha bra temperament  Försökte övertala ägaren att INTE sälja men vi får se hur det blir!! Hon trodde själv att just det här fölet skulle bli hennes bästa häst men har man 5 st måste man sälja någon....tyvärr....

Det visade sig att hon hade sålt en häst till Umeå 1996 till en tjej som jag känner!!! Ska höra med henne lite senare om den här hästen som såldes och få lite info om vad som hände med henne. Lite roligt att det var just till Umeå hästen var såld!! Ibland är sverige bra litet  

Nu känns hästabstinensen mindre  Grabbarna ska ut och jaga gris (vildsvin) och jag är hemma med barnen!! Känns helt ok  

Nu ska jag dricka lite vin och ha de bra  

Ha en fortsatt jättebra fredag!!
Chilla lugnt  

Mvh anaby  

Av anaby - 19 juli 2013 18:19

När vi kom hem från Alingsås kom Per och frågade om jag ville åka på Loppis? Endast några km bort....så klart att jag ville det   

Kan säga att det var det finast Loppiset jag någonsin varit på  Jättefina grejer och fräscha!!! Mycket nytt till bra pris  Om jag hittade någonting?? Jo, då en hel del men köpte till slut en jättefin röd höstjacka helt ny för 200 kr 

NU ska jag chilla framför datorn tills det blir dags för middag!!!

Ha en fortsatt jättebra fredag!!
Chilla lugnt   

Mvh anaby  

Presentation


Välkommen till mig! Jag bloggar bla om min satsning att tävla i hoppning upp till 130 cm efter 17 års frånvaro på tävlingsbanorna. Och en massa annat trevligt :)

Fråga mig

27 besvarade frågor

Omröstning

Går du någon typ av utbildning?
 Nej, jag jobbar.
 Ja, jag pluggar men parallelt med jobbet.
 Ja, jag pluggar.
 Ja, jag pluggar och jobbar extra.

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ anaby - Jag, barnen, djuren & fotografering. med Blogkeen
Följ anaby - Jag, barnen, djuren & fotografering. med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se