anaby - Jag, barnen, djuren & fotografering.

Alla inlägg under december 2014

Av anaby - 19 december 2014 19:42


Efter några timmars sömn kändes det bättre och jag klädde på mig och gick ner till stallet för att rida T.

NU SNÖADE DET UTE  HOPPAS BARA ATT DET FÅR LIGGA KVAR SÅ ATT DET INTE REGNAR BORT!!!

Idag var vi rosa.....igen  Med gula reflexer på stigbyglarna och T:s ben. Jag har min gula varseljacka med massor av reflexer. Det visade sig att jag INTE hade behövt alla reflexer utan det hade räckt med varseljackan. Men nu vet jag det!! Snön gör att det blir betydligt ljusare ute under em nu  HÄRLIGT!!!


  Som ni ser är det allafall "lite" snö som kommit hittills  

Jag travade till kyrkan tur och retur och T skötte sig bra  Jag  travade x flera fram och tillbaka och skritta hem till stallet...ta av all utrustning och gav T mat och fyllde på vatten  i en grisblink 

Sedan har jag mockat hagen...superbra med snö då tar jag bara snöskyffeln och skottar bort skiten så att säga. Går i en grisblink  Jag upplevde INTE att det var jätteblött inne i vindskyddet som tur var!! När det snöar eller regnar blir det blötare i och med att hovarna bli blötare när T går ut och in. Blir nog att fylla på med halm imorgon.

Behövde inte fylla på hö idag men mest troligt imorgon eller på söndag. HÄRLIGT!!

Avslutade med att sanera elbanden innan jag gick hem. Det har snöat rejält och det låg 2-3 cm snö på samtliga elband...blir ganska tungt när det ligger kvar!!! Lär behöva sanera imorgon när jag vaknar också....men då blir det lite lättare  Och förhoppningsvis kan jag öppna upp mellan hagarna inom kort!! Skulle vara trevligt för T att få gå i bägge hagarna resten av vintern  Men mer snö krävs för att underlaget ska vara ok för en häst att gå där!! 

Gick sedan hem och har ätit middag och sitter nu under min värmefilt och ruggar  Har chips och dipp och vin med mig i soffan och nu ska jag bara njuta av att vara ledig ikväll!! Imorgon blir det "tillbaka" till verkligheten igen....med att städa hemma och fixa mer i stallet...men ikväll ska jag bara njuta av att vara ledig  

Ha en fortsatt jättebra fredag och chilla lugnt gott folk!!

Mvh anaby  

Av anaby - 18 december 2014 18:47


T kändes pigg men mer reglerbar idag. Det kändes jättebra  Idag var det väldigt isigt på vägen...suck och tyvärr men jag kunde ändå trava "nästan" överallt är jag ville. Jag red dock inte ner nedanför kyrkan idag. Kändes för osäkert med all is på vägen. Istället vände jag vid bordet och travade hemåt men skrittade nerför alla backar. Sedan travade jag fram och tillbaka på den långsträckan där jag brukar trava på hemvägen. Det gick riktigt bra. Då jag upplevde att han var lugnare när jag red "hemifrån" passade jag på att sitta ner och jobba honom lite mer då och göra halter och igångsättningar. Gick klockrent och red lätt på "hemvägen" istället. Blev lugnare efter några rundor. Då gav jag mig!! Pga att det är isigt och hårt nu är det tyvärr inte optimalt att rida någonstans men hellre att han travar på plan mark under kontrollerade former än att han "får ett frispel" i hagen och vrickar sig  Hittills har det funkat bra!!

Det har snöat lite under natten....


   


Det blir lite förädiskt då man INTE riktigt SER vart isen är  Tur att jag red i tisdags och har lite "koll" på vart allt är så att säga  Skrittade hemåt och väl hemma hann jag bara med att trampa ner hö, mocka hagen, kratta ihop halmen inne i vindskyddet. Får ta resten imorgon när jag vaknar!! Såg att T varit duktig medans jag varit borta och bajsat mest utomhus  Sedan hem och duscha och sedan iväg på möte på jobbet!! Sedan vidare till Rusta och ÖB för att handla lite. Sedan äta middag.

Vi fick en julklapp från jobbet i år!! HELT OTROLIGT!!! Man får gå in och välja julklapp själv  Och välja blad 70 olika saker!!! Har gjort en första titt och ska titta lite mer imorgon och se sedan vad jag vill ha  

Nu blir det att byta kläder och göra matsäcken till jobbet och sedan ladda för att jobba!!
Har bara den här natten kvar att jobba och sedan är jag ledig fram till nyårsafton  

Det känns jättebra  

Ha en fortsatt jättebra torsdag och chilla lugnt gott folk!!

Mvh anaby  

Av anaby - 16 december 2014 00:45

Natten på jobbet var bra och jag åkte hem direkt för att sova några timmar innan jag skulle ner till stallet. DOCK REGNADE DET SÅ KLART NÄR JAG ÅKTE HEM!! MYCKET DESSUTOM!! BLIR SÅ LESS PÅ REGNET ATT JAG VILL SÄTTA MIG I ETT HÖRN OCH GRÅTA JUST NU  VILL HA SNÖ NU ELLER HELST IGÅR!!!

Steg upp och klädde på mig och gick ner till källaren för att ta på mig ytterkläder och skor och när jag går nerför trappen hör jag ett välbekant läskigt ljud   Ljudet av forsande vatten  När jag kommer ner är golvet helt fyllt med vatten...och jag hör hur det låter precis som om en kran är öppen och det väller in mer vatten!!
WHATA ?? VAD HÄNDER??
Ringer pappa som kommer direkt!! Vid det laget har jag lyckats hitta "källan" till vattenflödet och det är ett rör i väggen där det väller in vatten och jord???? Varför är det ett rör i väggen överhuvudtaget??

I ett av förråden är det ett avlopp och där börjar vattnet rinna ner. Perfekt tänker jag men det tar bara några minuter så blir det tätt och vattnet börjar istället att samlas och dra vidare in mot pannrummet som är längst bort. Där finns också ett avlopp och då börjar man ju fundera HUR LÄNGE det ska ta innan det också blir tätt?? SUCK!!

Till slut avtar vattenflödet och ja får i uppdrag att "plugga" hålet med en handduk. Det funkar men blir det flöde igen lär den försvinna i en grisblink  

Pappa var tvungen att åka på VC och jag åkte ner till stallet för att fixa klart med T för dagen. Så att jag sedan kunde koncentrera mig helt på att sanera bort vatten i källaren!!

Nere i stallet var det blött...suck!! T fick på sig regntäcke och magnetpaddar. Jag har mockat, trampat ner hö och fyllt på med nytt vatten i Termobaren. Sedan hem direkt!!

Väl hemma hade lite av vattnet sjunkit undan...tack och lov!! Men i förråden var vattnet kvar. Innan jag satte igång och sanera bort vattnet åt jag lite för att få lite krafter....annars hade jag nog tippat omkull  


Jag och pappa gick ner ganska samtidigt till källaren. Jag tog med vår superduperjättebra dammsugare som suger upp vatten med ett speciellt munstycke. Kan säga att det BEHÖVDES VERKLIGEN!!! Vattnet var brunt av lera och halvtjockt och eländigt....det kändes som om det aldrig tog slut  Från början när vattnet är tjockare dröjer det några minuter innan dammsugaren är full och behöver tömmas. När vattnet blir tunnare går det bara på någon minut så får man tömma och jag kan nog säga att efter 20 tömningar SLUTAR man att räkna  Man vill bara att det ska vara över så att säga så att man får sluta dammsuga  Till slut hade jag dammsugat upp allt.

Då kom pappa tillbaka med en kupévärmare som vi ställde in i ena förråddet för att torka upp där först. Jag ska byta till det andra förråddet imorgon. Och sedan får vi ta det 3:e förråddet. Pannrummet torkar ju upp snabbast eftersom det är varmast där inne. Och nedanför trappen är det också ganska varmt. Till helgen ska vi sanera mer och torka alla golv och tvätta alla mattor som INTE är så rena just nu....full med jordvatten  Blir nog bra till slut!! Sedan får vi "plugga igen" röret ordentligt så att det här INTE händer igen!!

När allt var klart gick jag upp för att sanera mig själv och äta middag. Sedan har jag och ungdomarna varit och sett på Bio  Det är så himla trevligt att umgås med dem  Speciellt en sån här dag när man bara vill tänka på allt annat utom på det som är i källaren just nu!!

När vi kom hem åkte jag ner till stallet för att ta av T regntäcket och magnetpaddarna. Han blev jätteglad att se mig och stog som ett ljus tills jag var klar med allt  Bästa hästen!! Imorgon blir det en ridtur  

För att överhuvudtaget kunna gå på isen som varit idag har jag haft broddar på mina gummistövlar. Annars hade jag nog inte kunnat gå över huvudtaget gissar jag  


 

När jag skulle gå ner och hämta stövlarna innan jag åkte ner till T kändes det jättejobbigt!! Man vet ju INTE om det har börjat rinna in mer vatten.....och ev. står man och måste göra samma sak igen och sanera bort en massa vatten?? Det kändes otroligt skönt att gå ner för trappen och se att det var TORRT på golvet  Har inspekterat HELA källaren och det har INTE runnit in mer vatten någonstans. Handduken som jag "pluggat" röret med är inte blöt så jag antar att det är ett stort plus i kanten!!

Efter att både fått stopp i avloppet och fått ta ut slambilen och sedan fått översvämning i källaren...inom loppet av några veckor... känns det som om VAD kommer härnäst?? Vill INTE ens tänka på det just nu  

Men imorgon är en ny dag med nya möjligheter och vet ni vad?? Den kan bara bli bättre än det var idag!! SOM TUR ÄR!!! Så nu ser jag framemot morgondagen och hoppas på en god natt sömn!!
Sov gott allihop och ha det jättebra så länge!!
Mvh anaby  

Av anaby - 14 december 2014 15:51

Jag har sovit bättre inatt och det känns väldigt skönt då jag ska jobba inatt!! Bara att tacka och ta emot!!

Jag och katten chillade i soffan framför TV efter frukost tills det var dags för mig att gå ner till stallet. Idag hade jag med mig buntband och häcksaxen  


 

Jag kan ju säga så här....det är första gången jag har använt häcksaxen och ansat buskar i december  Någon gång ska väl vara den första och kanske sista gången  



 

Hallonbuskarna fick sig en ansning så att elen "går runt" hagen!! Det tog bara ca 10 min sedan var det klart  Sanerade alla 3 elbanden en gång till då det kommit lite mer snö sedan igår. Lika bra att ta det på en gång. Tog ca 10 min att gå runt idag motför 30-40 min igår!! SKILLNAD PÅ SNÖMÄNGD!!

Buntbanden används till att sätta fast elbanen i hörnen så att de INTE lossnar när det snöar och snömängden blir stor så att det blir tungt. Då håller buntbanden elbanden på plats tills jag kommer ner och sanerar  


 

Så här ser det ut när buntbandet är på plats. Det här buntbandet är dessutom "öppningsbart" så man kan återanvända det. Köpt på Rusta för en billig peng  

Även idag fick T ha på sig magnetpaddarna i ca 1,5 timmar ....den tiden jag var nere i stallet och jobbade. Sedan var det bara att mocka hage + vindskydd, trampa ner hö och fylla på vatten i Termobaren. När allt "jobb" var klart ville T sparka boll  Och självklart fick han det  


 

Han jobbade på väldigt bra trots att han inte har "sparkat boll" på ett tag  Duktig häst  

Sedan gick jag hem och kopplade på hästtransporten på bilen och ställde den på plats där den ska stå i vinter  Igår kväll fick jag hjälp av grabbarna att vända på det så att det skulle vara lättare att koppla på den idag. Inga problem varken att vända, koppla på den eller backa den på plats  HÄRLIGT!!!

 

Får se om det finns någon tid att byta golvet och bakluckan under julledigheten annars får vi ta det lite senare. Måste höra hur sonen jobbar och så men det löser sig framöver  Planen är sedan att måla taket och bakluckan och sedan kommer jag att ha en riktigt fin och bra hästtransport till T   LÄNGTAR TILLS DEN ÄR KLAR  

Nu ska jag ta mig en dusch, äta middag och bjuda grabbarna på fika. Sedan blir det att förbreda matsäcken till jobbet då jag ska jobba inatt. Sedan jobbar jag inte förrän på torsdag och efter det är jag ledig i över 2 veckor!! KÄNNS FANTASTISKT BRA OM JAG SKA VARA ÄRLIG  

Nej, dags att lägga på en rem nu!!
Ha en fortsatt jättebra söndag och chilla lugnt gott folk!!
Mvh anaby  

Av anaby - 13 december 2014 20:38


Idag har jag jobbat på nere i stallet med allt möjligt smått och gott  Jag började med att ge T hans kraftfoder och ta på magnetpaddarna på bakbenen. Tänkte att det var bra om han fick ha på sig dem under tiden jag ändå jobbade i några timmar. Sedan gick jag hem och började lägga ut elkabeln till vinterhagen. Den går från carporten ner till stallet...ca 250-300 meter. Så nu är den på plats!! Den ska bara sättas fast med några buntband och sedan är den färdig att användas  Dock blir det att vänta ett tag till med att öppna upp vinterhagen då det måste komma mer snö annars är det för stor risk med tappskor på T!! Och det vill jag inte!!


   

Snön har också äntligen kommit!! TJJJJJJJJOOOOOOOHHHHHOOOOO!! Nu är det bara att hålla tummarna att den får stanna kvar...men det vet man ju aldrig  

Det som är negativt med snön är att man måste sanera elbanden från snö  


 

Gör man det inte omgående blir det ett helvete när det har frusit fast  Det blir en hård ishinna på flera cm om det vill sig illa och då tar det timmar att få bort... Isen måste ju bort för att elen ska funka!! Och sedan blir det väldigt tungt av snön som synes på bilden....elbanden har i vissa fall när det snöat mycket legat ända ner till marken=INTE BRA ALLS!!!



 


Närbild på snön på det smala elbandet.


Nu är snön sanerad och elbanden sträckta igen  

Då var hagen klar!! Eller klar och klar  Imorgon ska jag gå runt med häcksaxen och klippa bort grenar som är ivägen för elbanden.....är en viss del i hagen som det finns en hallonhäck som måste saneras för att elen ska funka. Det ska tas imorgon och sedan är det några buntband som ska sätta fast också. Men sedan ska allt vara färdigt  

Sedan var det bara att sätta igång och packa hösäckar och fylla upp bägge höhäckarna. När det var klart packade jag 4 hösäckar till så att det finns till nästa påfyllning under nästa vecka  Skönt att ha det gjort!!

Och sist men inte minst...mockningen av hage + vindskydd  Idag har har jag fyllt på med 1 spånbal och 2 halmsäckar. Så nu är det fint igen inne i vindskyddet  I och med regnet har det tyvärr blivit ganska blött i halmen så då får man vänta tills regnet är över och ta ut det blöta och fylla på med ny halm igen. Skönt att även det är gjort nu!! Imorgon blir det "lugna gatan" i stallet känns det som  3 timmar senare var jag klar med allt och kände mig mer än nöjd med dagens jobb  

Har sedan fixat lite "måsten" här hemma...som tyvärr måste göras men är av den tråkiga sorten  Ätit middag och sett på "Bonde söker fru" från tidigare i veckan. Chillat i soffan och väntar just nu på att grabbarna ska komma förbi och fika. Jag har haft en riktigt bra dag idag  

Imorgon är en ny dag med nya möjligheter och det får man ta tillvara på!!

Ha en fortsatt jättebra lördag och chilla lugnt gott folk!
Mvh anaby  

Av anaby - 13 december 2014 20:23


När jag kom ner till stallet blev det inte så roligt...tyvärr...  

Bägge T:s bakben var rejält svullna!! WHATA???? Innan jag tänkte ringa min veterinär för att rådfråga var min plan att rida T först. Ev. kan ju svullna ben bero på att hästen har stått stilla för mycket och det har ju T helt klart gjort i och med regnet de sista dagarna. Han har mest stått inne i vindskyddet och ruggat trots att han har haft på sig regntäcke!!

Underlaget är ju under all kritik när det regnat mycket och T gillar inte att i leran  

På med utrustning och ut och rida och himmel så konstigt underlag det var!! IS ovanpå gruset på vägen och på vissa ställen GLASHALT!!! USCH OCH FY!! Jag travade där det gick och där jag upplevde att det var för isigt skrittade vi istället. T har ju en benägenhet att kasta sig åt sidan ibland om det dyker upp någonting läskigt vid vägkanten. Det känns INTE så säkert när det är blankis på vägen!! Han skötte sig dock bra idag som tur var  

   

Regnig och isigväg  

När jag sedan kom hem till stallet igen var det med skräckblandad förtjusning som jag hoppade av hästryggen....för att titta på bakbenen!! Och jo, svullnaden hade gått ner nästan helt  SÅ OTROLIGT SKÖNT  

Passade på att hjälpa T lite  mer på traven genom att linda bägge bakbenen med magnetpaddar som han fick ha på sig i några timmar under dagen  Mockade och fyllde på vatten och sedan gick jag hem då jag väntade besök av en barndomskompis  Alltid lika trevligt att träffas och fika och prata   

När hon åkte hem några timmar senare gick jag ut för att sanera bort snö från bron och badtunnan. Sedan hämtade jag några brädor som jag kapade till och kompletterade till lockat på badtunnan. Det har varit lite glest och i och med det så har det blivit vattensamlingar som har frysit och legat på presenningen och tyngt ner. Nu tog jag bort isen och la dit fler brädor och spände om presenningen och förhoppningsvis ska det funka  

Efter det hann jag chilla lite innan det blev dags att åka iväg och handla lite med mamma. Jag har handlat julklappar till T, mig själv och sedan lite annat smått och gott. Vi köper INTE julklappar till varandra utan det är bättre att köpa lite till sig själv...det man vill ha istället  Sist men inte minst handlade vi mat på Willys!!

Sedan hem och packa upp och iväg ner till stallet för att ta av T regntäcke och magnetpaddar. Benen såg jättebra ut och det kändes otroligt bra i hjärtat på mig  

Sedan har jag umgåts med ungdomarna under kvällen. Både Henrik och en kompis till honom och Fredrik och några av hans kompisar....tills det blev dags att hoppa i bädden och sova!!

Mvh anaby  

Av anaby - 9 december 2014 20:17

Inskolningen på jobbet gick jättebra igår  Vi har haft en elev i 5 veckor som nu är inskolad på natten. Känns jättebra   Inatt blir det också en inskolning. Superbra att vi får fler vikarier nattetid  Jag har haft 2 bra nätter på jobbet så nu får jag se hur den 3:e och sista natten blir  

Åkte ner till T direkt på morgonen och gav mat, fyllde på vatten och 1 hösäck i lilla höhäcken. Sedan hem för att sova. När jag vaknade hade byggarbetsplatsen "stängt av vägen" så nu får vi åka en liten omväg men vi tar oss förbi allafall. De ska gräva efter vattenledningen. Återstår att se HUR länge det tar  Tog mig en dusch och sedan åkte jag in till stan för att äta middag men en vän  Jättetrevligt med god middag och trevligt sällskap och lite planer framöver om vad vi ska göra tillsammans  Känns väldigt bra!!!

Sedan iväg på ICA och handla lite och hem för att göra sig iordning till jobbet.
Nu är det snart dags att åka och det känns skönt att jobba sista natten den här veckan!!

Ha en fortsatt jättebra tisdag och chilla lugnt gott folk!!
Mvh anaby  

Av anaby - 8 december 2014 16:57

Det var otroligt härligt att komma till jobbet igårkväll!! Det visade sig att det finns 2 vikarier som KAN jobba på nyårsafton när jag har tagit semester!! Förra veckan fanns det ingen som kunde jobba så jag hade ställt in mig på att jobba. GLÄDJANDE BESKED MED ANDRA ORD  

Sedan ska jag skola in 2 nya vikarier på natten. En inatt och en imorgon. JÄTTEBRA då vi behöver fler vikarier på natten Plötsligt händer det så att säga  

Jag åkte ner till stallet direkt efter jag kom hem från jobbet imorse för att fixa klart med T. Skönt att göra bort honom på morgonen och slippa gå ner i mörkret under em. Blir samma sak imorgonbitti  

Sedan har jag sovit och efter det har jag ringt några samtal till Ridtravarförbundet. Fick tag på 1 person av 3 så jag får fortsätta ringa imorgon em när jag vaknar. Bara att prova vidare!!!

Middagen är intagen och jag passade på att se första avsnittet av "Lastbilstugg" på Horse1. Den var riktigt bra men himmel så sugen man blir på att tävla igen   Det suger i tävlingstarmen!!! Undrar hur det kommer att kännas när

man sitter på Scandinavium i februari och ska titta på Roffe och gänget  

Nu ska jag gå ut och sätta i motorvärmarsladden till bilen och sedan göra iordning matsäcken till jobbet. Sedan är det bara att chilla tills det blir dags att åka till jobbet!! Roligare än så här blir inte min dag idag   

Den här veckan har jag bestämt mig för att skippa alla "måsten" och istället umgås med folk i min närhet, chilla och rida på T   DET KÄNNS SOM OM DET KOMMER ATT BLI EN BRA VECKA   

Ha en jättebra fortsatt måndag och chilla lugnt gott folk!
Mvh anaby  

Presentation


Välkommen till mig! Jag bloggar bla om min satsning att tävla i hoppning upp till 130 cm efter 17 års frånvaro på tävlingsbanorna. Och en massa annat trevligt :)

Fråga mig

27 besvarade frågor

Omröstning

Hur gammal är du som tittar in på min blogg? ;)
 20 år
 25 år
 30 år
 35 år
 40 år
 45 år
 50 år
 55 år
 60 år + däröver

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8 9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards