anaby - Jag, barnen, djuren & fotografering.

Alla inlägg under juli 2015

Av anaby - 7 juli 2015 22:00

Då var det dags att berätta om Val-safarin  Första tiden ut med båten var 16.00 men den blev ändrad till 18.00 Slutligen blev tiden 18.30 De vi åkte med har sk. Val-garanti och det innebär att om de INTE hittar val får man pengarna tillbaka eller så får man åka ut på en båttur till dagen efter.

Jag tog åksjuketabletter för att pre-medicinera mig då jag förstod att det skulle bli gungigt på havet...men det hjälpte varke för mig eller flera andra på båten  Vågorna var alldelens för häftiga!!

Så här såg det ut när det var "lugnt" med vågorna!! 


 

Sedan blev det värre och värre allt eftersom!! Till slut gungade båten från sida till sida. Ett tag kändes det som att vi skulle tippa  Dock är ju den här båten byggd för fiske och hårdare väder som tur är  Efter ca 1 timme på havet insåg jag att "det här går inte" vägen!! "Kärleken" ville gå upp på övre däck. Så jag sa att jag sitter kvar så länge. Sedan gick det bara 10 min innan jag sökte mig till en ganska stor hytt med soffor. Där inne fanns det massor av spypåsar...som tur var och de var förstärkta med folie  Tur för mig kan jag säga!!


 

Min bästa vän på båten och en räddare i nöden  En förstärkt spypåse!!!


Till slut gick det inte längre utan jag var helt tvungen att kräkas och det kom rejält....som en brandslang  Tur att jag var ensam i hytten  Efter att ha kräkts ett tag så tårarna sprutade och spypåsen var halvfull ser jag ett par fötter som kommer mot mig. Men shit tänkte jag!! Var det någon här!! Personen i fråga tar påsen och ger mig en ny och lite papper. När jag tittar upp är det kaptenen på båten!! De är nog vana vid folk som mår dåligt antar jag!!

Sedan var det bara att lägga sig på en soffa och försöka andas. Efter ca 1 timme hittade "kärleken" igen mig i hytten. han berättade att det var ca halva båten som kräktes!! Det satt folk överallt vid relingen med spypåsar så jag var INTE ensam!! Det kändes lite bättre även om det inte kändes bra. Men att veta att man inte var ensam lindrade lite allafall. Det tog inte lång tid innan första "val-larmet" kom. Så jag sa till "Kärleken" att han skulle ut och fota...för jag ligger ju där jag ligger tills han kommer tillbaka. Och då får då någon av oss fotografera allafall!!

Det tog bara några minuter så kommer en av besättningsmännen och säger till mig att ta kameran och kliva upp och fota. Men orken var ju så att säga minimal och illamåendet stort  Men jag greppade allafall spypåsen i vänster hand och kameran i höger och tog ryggsäcken på ryggen och stapplade ut ur hytten. När jag kommer ut inser jag att HUR ska jag får plats och fota...det var ju minst 50 personer till som ville fota!! Då får jag syn på killen igen och han säger att han har gjort plats till mig vid relingen!! Det var bara att ställa sig och fota  WOW vilken service!!

Jag zoomade in kameran och "klickade för det vilda" i hopp om att få någon bra bild i slutändan. Sedan tillbaka in i hytten och kräkas...vänta på nästa "val-larm" och samma procedur igen....spypåsen i vänster hand och kameran i höger. Den 4:e och sista valen är bildserien nedan och den är jag jättenöjd med  Helt fantastiskt att jag kunde fota det med tanke på hur jag mådde!! MAGISKT ÄR BARA FÖRNAMNET  Här kommer fler bilder från Val-safarin i tisdags. ENJOY!!


                 


Här kommer bildserien från den 4:e och sista valen.

Nu kommer 14 st bilder i en serie där valen eller kaskelokten först simmar och sedan dyker och försvinner ner i havet. Det var en mäktig och magisk känsla att få stå och titta och fota det!! Med spypåsen i vänster hand och kameran i höger  Jag är fortfarande förundrad att det blev några bilder alls men tacksam också  

ENJOY!!


                           


WOW att jag hann med att fota men jag "klickade för det vilda" och lyckades otroligt nog få till den här serien  


  Efter sista valen dök ner i vattnet dröjde det inte länge innan "Kärleken" kom tillbaka och berättade att han hade fotat mycket och att han tyckte att det var synd att jag inte hade kunnat fota. Jag berättade då att jag hade faktiskt kravlat mig upp 4 ggr ...men fråga inte hur det gick till men upp kom jag allafall och har "klickat för det vilda" så någon bild kanske blev bra  Det visade sig sedan att det blev några skapliga bilder  

Vanligtvis brukar en resa med "Val-safarin" ta 3-4 timmar. Men eftersom de hade svårt att hitta och locka till sig någon val var vi ute i 7 timmar  Första valen hittades efter ca 3 timmar!! Sedan tog resan hemåt ca 2 timmar och då körde de på rejält!! På väg hem kräktes jag igen....en halvtimme hemifrån. Ska inte ens säga vad jag tyckte om det...men less blev jag. Att sitta inför 25 personer i samma hytt och kräkas som "en brandslang" medans tårarna rann...roligare har man haft om jag säger så  Vi var hemma på rummet igen kl.02.00 och då var jag rejält matt!! Eftersom jag hade kräkts upp ALLT jag hade ätit och druckit under dagen fikade vi lite innan vi la oss för att sova. Sedan sov jag som en sten under natten!! Kanske inte så konstigt!!

Jag kan summera "Val-safarin" med att säga att jag ångrar INTE att jag åkte ut!! Jag är jättenöjd att jag har varit med om det och det är helt klart en upplevelse man förmodligen endast kommer att göra 1 gång i livet  Att jag blev sjösjuk får man "ta med en nypa salt"...för det var inte bara jag som drabbades. Halva styrkan kräktes trots åksjuketabletter!!

Vi hade klätt på oss rejält tyckte vi men frös ändå. Vinterskor, vantar, flera jackor mm. Så ska man på "Val-safari" ta på en skoteroveroll, vinterskor, mössa, vantar...tänk istid!! Och ta åksjuketabletter med jämna mellanrum ska "kanske" du klarar dig om du har tur!! Det är en otroligt magisk upplevelse som jag varmt kan rekommendera andra att vara med på...WOW säger jag bara  


 

Vi planerar åka tillbaka till Lofoten nästa sommar och stanna i några dagar och utforska mittendelen. Nu vet vi bästa vägen dit och ska boka boende innan vi åker. Det ska bli otroligt rolig!! Men det är nästa sommar och ett tag kvar  

Dagen efter åkte vi till Å. Så man kan säga att vi åkte från A (Andenes) till Å  Det inlägget kommer imorgon!!

   


Mvh anaby    

ANNONS
Av anaby - 7 juli 2015 19:27

Jag har haft en bra natt på jobbet och har nu bara 1 natt var den här veckan!! Det känns fantastiskt bra och sedan spenderar jag resten av veckan tillsammans med "Kärleken"  

Både igår och idag har det regnat rätt så mycket. Jag valde därför att fixa T på em när jag vaknade istället för på morgonen. Men först tog jag en joggingtur igen!! Jag har "bara" joggat 2 km igår och idag. Tanken är att jogga hela veckan i 2 km. Sedan köra på 3 km nästa vecka men dra ner på antalet ggr istället....skulle tro att 3 ggr blir lagom.  Hoppas att det blir jättebra!!!

Lagom varmt ute idag och lite regn. Jag hade kortbyxor och T-shirt så det var helt ok  Sedan tog jag bilen ner till T. Hade med mig för mycket grejer i och med att jag skulle tvätta muggen och fixa med den. Den såg väldigt bra ut idag och det känns jätteskönt  Han har fått Kraffts magtarmkur i 2 dagar nu utöver Gastrofor, "pigg i magen", jäst och linfrökaka som han har fått sedan aprilmånad dagligen. Gissar att det är därför som det gått över så pass fort och bra. Räknar med att det ska vara helt borta inom 7-10 dagar. Jag tvättade med såpa och smorde med "Superbra hästsalva"...det är ringblomma i den så den ska vara bra för mugg. Men imorgon blir det nog ett "Hibitane-omslag" under natten. Så hoppas jag att det sista försvinner!!

Sedan hem för att fixa lite här hemma, äta middag och snart blir det en dusch innan jobbet.

Måste säga att det märks att det är SEMESTER för folk nu!! På morgonen när jag åker hem är det MYCKET lugnare trafik...det är stor skillnad motför bara för 1 dryg vecka sedan!! SKÖNT ATT KÖRA HEM FRÅN JOBBET PÅ MORGONEN OCH SLIPPA RUSNINGSTRAFIKEN  

Nej, nu ska jag hoppa in i duschen och sedan chilla lite i soffan innan jag åker iväg och jobbar!!
Ha en jättebra fortsatt tisdag och chilla lugnt gott folk!!
Mvh anaby  

ANNONS
Av anaby - 7 juli 2015 18:36

Vi åkte på måndagen. Steg upp och fixade klart allt kring T och katten. Åt frukost och tog en dusch. Vi hade redan packat allt kvällen innan. Så nu var det bara att packa in i bilen och sedan åka in till stan för att växla in lite svenska pengar till Norska på Forex. När vi sedan var på väg så insåg jag att "Kärleken" hade glömt att ta med en kudde!! Så vi gick in på Jysk och köpte en. Tur att vi var i Sverige fortfarande!! Allt är så himla dyrt i Norge!!

Sedan var vi på väg. Vi körde via Piteå....där vi stannade till i Jävre och fotade en fyr som var jättefin  

Det blev invigning för mig att fota med systemkameran!! Lite läskigt men den var väldigt lättsam att fota med  


                           


Vi fikade mackor och fick oss lite te/kaffe innan vi åkte vidare mot Kiruna. Där fotade vi också lite...


 


Kommunhuset med dess klocka på taket.


Den när raketen stod på vägen mittemot så den blev också förevigad på bild  


Vi körde även förbi:

Esrange

  Ishotellet i Jukkasjärvi


När vi passerade svenska och norska gränsen kändes det helt ok och vi hade gott hopp om att hinna på tag på en stuga i Narvik. Men det sket sig helt!! När vi kom dit kl.23.00 var det inga människor i Norge vakna....suck! När klockan var 01.30 sa jag att det är lika bra att vi stannar och äter lite innan vi fortsätter till Lofoten och Andenes en resan på sammanlagt 110 mil från Umeå. Sagt och gjort!! Det kändes skönt att få i sig lite fika och "ladda batterierna" innan vi fortsatte. Kl.04.00 landade vi i Andenes. Då såg "Kärleken" en stor fyr som han ville fota. Så vi körde dit och fotade den.Fyren är 40 meter hög och håller på att renoveras. Superfin och mäktig var den  


   


När vi ändå fotade blev det en hel del annat också  


   


En bild på "den fantastiske mannen" som jag åkte till Norge med... i full färd att fota   


     


När vi fotat klart satte vi oss och skrev in adressen på Valsafarin och då stog det 75 meter?? Vi tittade på varandra och funderade på VAD vi gjort fel!! Efter lite koll runt visade det sig att Valsafarin bara var runt hörnet  Fyren hade satt oss på rätt väg så att säga  Vi bestämde oss för att sova i bilen till klockan 09.00 eller rättare sagt försöka sova. Måsarna skrek och flög omkring runt bilen. Jag har ju öronproppar men "Kärleken" var ju utan  Jag kröp in i sovsäcken och fällde ner ryggstödet det som gick och pluggade in öronpropparna. När mobilen ringde 09.00 tog jag ut öronpropparna och DET VAR ETT HIMLA LIV PÅ MÅSARNA!!! Fick liv i "Kärleken" men han var inte så pigg  Eller det var ingen av oss...man sover inget vidare i en bil...men jag är ju van att sova lite emellanåt när jag har jobbat natt. Vi tog med oss tandborste och tandkräm och gick till Valsafarin. Eller jag "styrde" "Kärleken" framför mig då han var rätt sliten   Vi hade som tur var bokat Valsafarin kvällen innan via internet. De fick fram vår bokning och frågade om vi ville åka 09.30 istället för på em? Nej, tack sa jag då. Vi har åka 110 mil och sovit i bilen eller försökt sova så vi skulle behöva få tillgång till ett rum och sova några timmar innan vi kan åka med båten. De hade som tur var ett rum ledigt och vi fick nyckeln direkt!! STOR LYCKA!! Bara att bära upp allt ..mat, kläder mm. Äta frukost, borsta tänderna och sedan hoppa i säng i 2 timmar!! Går knappt att beskriva känslan när vi la oss I EN SÄNG...tror jag somnade direkt  I vanliga fall är jag väldigt lättväckt men den här gången hörde jag INTE mobilen...vilket är ovanligt...så "Kärleken" fick skaka liv i mig  Var halvt medvetslös tror jag!!

Klockan 14.00 skulle vi få info om olika valar på deras muséeum. Vi hann dit i tid och fick infon och sedan gick vi för att fota lite då vi fick lite tid över innan båten skulle gå.


 

Utsikt från vårt rum som vi hyrde på Valsafarin  


                 


På väldigt många ställen i Norge var vattnet grönt som på de här bilderna. Det fanns även vita sandstränder och grönt vatten precis som utomlands!! Såg helt fantastiskt ut   


             

Då var fotograferingen över och snart börjar Valsafarin!!!

Det blir i ett eget inlägg...imorgon  

Mvh anaby  

Av anaby - 7 juli 2015 08:29

Japp!! Nu har jag beställt nypon till mig och T igen!! Jag har provat MSM i nästan 1 år nu och har gjort en utvärdering "kroppsmässigt" och tycker nog att nypon ger mer effekt på min kropp. Jag är jätteglad att jag prova MSM också!! Man lär sig ju alltid någonting av att prova olika saker  

Mvh anaby  

Av anaby - 7 juli 2015 08:26

Jag har valt att ta bort en del kategorier som jag inte anser är aktuella för mig längre. Det gäller bla hundarna och stugan mm som hör till det. Så det finns inte längre med på bloggen om någon undrar vart det tagit vägen....så vet ni.

Mvh anaby  

Av anaby - 7 juli 2015 08:06

Idag är det regn och rusk ute! Jag tröstar mig med att det är "bra" sovarväder efter nattjobbet!! Igår joggade jag för första gången på ca 1 månad. Vi har ju mest varit på resande fot och roat oss så att säga  Men nu blir det andra bullar!!! Jag tänker jogga resten av veckan för att få en "bra" start!! Så idag när jag vaknar på em är det bara att "ta tjuren vid hornen" och ta på sig joggingkläderna och ut och springa!! Känns faktiskt helt ok om jag ska vara ärlig  Sedan blir det att gå ner till T och tvätta och se hur muggen ser ut. Jag håller tummarna att det inte är värre!! Var på Apoteket igår och beställde en flaska med Hibitanekräm. Så att det finns här hemma OM det skulle bli envist och långvarigt med muggen. Vi får se!! Tänkte fota idag också så att jag själv har lite koll på HUR mycket det är. Det är lättare att jämföra med bilder från dag till dag och vecka till vecka. Något jag lärde mig när det var som värst för några år sedan!! Nej, nu ska jag sova några timmar!! Eller jag hoppas att jag sover till kl.15.00 då kommer jag att vara pigg och utvilad till sista jobbarnatten den här veckan  

Ha en jättebra fortsatt tisdag och jag håller tummarna att det INTE regnar hos er!!
Mvh anaby  

Av anaby - 4 juli 2015 22:58

Idag har jag fortsatt att tvätta, städa och röja här hemma. Det blir ju en hel del att göra när man har varit borta i nästan 1 vecka! Jag åkte också iväg till Granngården för att handla lusern, Superbra hästsalva och magtarmkur. T har nämligen fått lite mugg som jag smorde med mjukgörande salva och sedan fick "kärleken" hålla i honom medans jag tvättade rent och smorde med "superbra hästsalva" som innehåller bla ringblomma. Tanken var sedan att jag skulle tvätta igen och lägga ett omslag med Hibitanesalva under natten. Men först lite annat!!

Vi grillade till middagen och det var grymt gott att få lite annan mat än sånt som går snabbt att tillaga...medans vi var i Norge  Vi har bägge 2 längtat till potatissallad, bea och grillat  

Sedan åkte vi in till stan för att lyssna på Nordmans nya band "Burn it to the ground". Han sjöng på engelska och jag har faktiskt aldrig hört honom sjunga annat än på svenska tidigare. Det var riktigt bra!! Han avslutade med sin egen sång "Vandraren" så klart  Vi åkte vidare till en Festival som ligger bredvid Caféet här nere vid stallet. Där var det fullt med folk!! Jag träffade flera barndomskompisar som jag pratade med...riktigt trevligt  Nu ska vi äta lunch tillsammans framöver när alla får semester. Blir superbra!! Och någon vinkväll blir det också framöver  Sedan gick vi hemåt så att jag kunde tvätta och lägga omslag på T:s bakben. Det såg riktigt bra ut!! PUST!! Mest troligt kommer det att se riktigt bra ut imorgon. Hoppas det!!

Nu ska vi dricka lite vin och mysa här hemma tills det blir dags att hoppa i bädden!!

Jag har haft en jättebra dag och kväll...kan ju inte bli annat med det fantastiska sällskapet jag har  

Ha en fortsatt jättebra lördag och chilla lugnt gott folk!
Mvh anaby  

Av anaby - 4 juli 2015 10:13

Jag lägger ut en bild från Val-safarin så ni får en tjuv-kik så länge  


ENJOY!!


 


Mvh anaby  

Presentation


Välkommen till mig! Jag bloggar om livet på en hästgård och min satsning att tävla i hoppning upp till 130 cm efter 17 års frånvaro på tävlingsbanorna.

Fråga mig

27 besvarade frågor

Omröstning

Vilket typ av boende har du?
 Lägenhet i stan
 Lägenhet på landet
 Radhus
 Parhus
 Hus
 Hus + stall

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22
23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ anaby - Jag, barnen, djuren & fotografering. med Blogkeen
Följ anaby - Jag, barnen, djuren & fotografering. med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se