anaby - Jag, barnen, djuren & fotografering.

Direktlänk till inlägg 10 juni 2011

Ullared tur & retur!!

Av anaby - 10 juni 2011 18:46

Vi började vår Ullaredresa kl. 09.35 tisdagmorgon när flyget till Stockholm gick. Det tog 50 min. Sedan hade vi ca 1 timme på Arlanda innan flyget till Göteborg-Landvetter gick. Det tog också ca 50 min. Sedan blev det flygbuss till Göteborg City som tog ca 30 min. Vidare med tåg till Varberg ca 45 min...och slutligen lokalbuss från Varberg-Ullared ca 45 min...pust!!

När vi äntligen var framme i Ullared via buss med diverse resväskor...ringde vi campingen för att kolla vart vi skulle hämta nyckeln till Motellet. Då fick vi veta att vi MÅSTE gå med resväskor ca 800 meter för att checka in och hämta nyckeln för att sedan gå vidare till campingen längre bort??? Kan säga att eftersom vi INTE ens fick en vettig vägbeskrivning från de som jobbade på Campingen så tog det tid och vi var helt slut när vi kom fram. När sedan mamma och min moster kom fram till incheckningen (jag vaktade packningen lite längre bort) säger de att nu får vi GÅ TILLBAKA SAMMA VÄG med resväskor + sängkläder??? BLIR MAN FÖRBANNAD, IRRITERAD OCH LEDSEN ELLER VAD BLIR MAN?? Det visade sig även att när de kom in på incheckningen jobbade 3 s kvinnor + 1 man som även hade en bil att tillgå? Jag menar hur svårt är det att visa lite servicemind när en människa ringer och säger att hon just har klivit ur lokalbussen och INTE har tillgång till bil. Kan man INTE då ta bilen som fanns och åka ner med nyckel och sängkläder?? Det hade då allafall jag gjort. Och orkade jag INTE med det kunde jag väl ha sagt att det räcker om 1 person kommer ner och hämtar nyckeln. De andra 2 kan stanna kvar på Ge-kås och vakta resväskorna. Sedan är det en fördel om man ger rätt och utförlig vägbeskrivning till de som INTE bor i området. När vi sedan kom fram till Ge-kås igen...ännu mer trött och less än vi redan var när vi steg av bussen. Hade vi fått en halvdan vägbeskrivning på VART Motellet låg. Det fanns INGEN karta som vi fick ta med oss för att lättare hitta heller?? WHATA?? Självklart hittade vi inte Motellet...utan gick in på en annan affär i anslutning till Ge-kås. De visste INTE vart Motellet låg?? Vidare in till Ge-kås för där borde ju rimligtvis någon veta VART Motellet låg?? De visste knappt heller?? VART HAR MAN HAMNAT?? PÅ YR??

Efter mycket om och men hittade vi Motellet. Gissa vart det låg?? Några meter från busshållplatsen där vi steg av 

Kan säga att jag var så fruktansvärt förbannad och irriterad över hur vi blev behandlad i samband med inchekningen...så jag kan ärligt INTE rekommendera någon annan att åka buss till Ullared/Ge-kås...TA DÅ FÖR GUDS SKULL BILEN ANNARS FÅR NI DRÄPA ER OCH GÅ HIT OCH DIT UTAN VETTIG VÄGBESKRIVNING!!!!

När vi sedan skulle checka ut skulle vi gå till campingen som låg ännu längre bort än incheckningen i regnväder...släpandes på sängkläderna tillbaka  med paraply i högsta hugg!!

Allt annat var JÄTTEBRA!!! Boendet toppen!! Maten toppen!! Ge-kås toppen!!! Det har varit jättesmidigt a

tt åka flyg, flygbuss, tåg och lokalbuss med korta väntetider och bra och trevliga chafförer överallt

Det känns jättetråkigt att incheckningshistorien blev så tragisk bara...Det vi kände är att det är nog INTE tänkt att man ska åka buss till Ullared utan man SKA ta bilen dit för att allt ska funka.Vi har ju åkt långt eftersom vi bor i norr och de är ännu jobbigare att åka buss/bil till Ullared. Det tar kring 15 timmar så därför tänkte vi att flyg måste vara smidigare och mindre jobbigt för oss då resetiden förkortas vesäntligt.

Sedan har vi den lite roliga historien på flygplasten när vi skulle genom säkerhetskontrollen  När jag skämde ut mig  

Jag ska börja berätta att jag fick givetvis mens i samband med resan...suck! Blodade givetvis ner 1 par jeans som jag fick lägga i en ICA-kasse. Som jag la i handbagaget..tillsammans med bindor, en halv korvring, rökt skinka, bregott och skånegott som blev över, bröd och lite annat.

När vi sedan är på väg in i säkerhetskontrollen säger jag:

undra om jag ska slänga bort bregotten ändå!!

Nej, men varför det säger mamma...

Jag skickar iväg väska, jacka och ryggsäck...går genom kontrollen själv...och inser att min ryggsäck INTE kommer??

Ser hur en av vakterna tar min ryggsäck och frågar vems det är?? Min säger jag. Den måste vi kolla...

Han börjar plocka upp korvringen, rökt skinka, bregott och skånegott, bindor....påsen med mina nerblodade jeans  han frågar vad som är i påsen? Smutstvätt säger jag och så lägger han undan den som tur var  Hade varit lagomt muntert om han börjat öppna påsen  

Han tittar på bregotten och skånegotten och tar med sig allt han packat upp till sina kolleger...jag skäms och mamma och min mostar "gapskrattar"...SÅ KAN DET GÅ!! 

Vakten kommer tillbaka och säger att han MÅSTE ta bregotten och skånegotten!! Den får jag inte ta med mig hem...ingen fara säger jag...HIVA SKITEN BARA JAG FÅR GÅ HÄRIFRÅN!!

Sedan får jag packa in allt och jag kan bara tänka mig HUR mycket de i säkerhetskontrollen skrattade efter jag gått 

Vi var så fixerade att vi INTE skulle ha med FLYTANDE vätska men det gäller visst även tandkräm, handkräm, smör osv..

SÅ FÖR GUDS SKULL TA DÅ INTE MED ER BREGOTT ELLER LIKNANDE I HANDBAGAGET!!! DET KAN TAS FÖR SPRÄNGDEG 

Himla tur att jag inte har några planer på att flyga närmste tiden....jag lär nog bli igenkänd i så fall 

Ha de gott så länge!!

Mvh anaby man lär så länge man lever  



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av anaby - 8 mars 2022 09:41

Halloojjjsan igen! Det känns skönt att vara frisk och komma igång i det vanliga gängorna igen. Har börjat rida igen och det känns otroligt bra          Har fått några nya hästmassagekunder under veckan. Det blir både spännande och intressant at...

Av anaby - 4 mars 2022 20:50

Halloojjsan allihopa! Både jag och min man har haft Covid i veckan. Vi har som tur var fått en lindrig varitant och vi är tacksamma att vi fick Covid nu istället för från början för 2 år sedan när många var allvarligt sjuka. Jag har inte fått åka...

Av anaby - 23 februari 2022 13:48


    Vi gifte oss 22/2 2022   Önskar alla en fortsatt fin dag och kram på er  Mvh Anna   ...

Av anaby - 15 februari 2022 00:40

Halloojsan igen!  Här är det ganska högt tempo   Jag håller på att komma igång med företaget. Bla så håller jag på att sy veteryggvärmare till häst, vetebettvärmare och veteryggvärmare för människor. Har kommit igång med veteryggvärmare till häst o...

Av anaby - 6 februari 2022 22:33

                  Hallojjjjsan allihopa! Hoppas att ni har haft en bra helg      Vi har haft stalljour i helgen. Det blir var 6e vecka och då har vi hand om stallet och 13 hästar lördagmorgon, lunch, kväll och söndag morgon. Söndag lunch och...

Presentation


Välkommen till mig! Jag bloggar bla om min satsning att tävla i hoppning upp till 130 cm efter 17 års frånvaro på tävlingsbanorna. Och en massa annat trevligt :)

Fråga mig

27 besvarade frågor

Omröstning

Hur gammal är du som tittar in på min blogg? ;)
 20 år
 25 år
 30 år
 35 år
 40 år
 45 år
 50 år
 55 år
 60 år + däröver

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards