anaby - Jag, barnen, djuren & fotografering.

Direktlänk till inlägg 8 maj 2012

Full rulle idag!! Jobbar inatt;)

Av anaby - 8 maj 2012 19:10

Igår kväll fick jag väldigt ont i halsen....det riktigt brände och gjorde väldigt ont att svälja  Hostade även en del!!!  Suck!! Jag har inte riktigt tid att vara sjuk just nu 

Har sovit så där inatt och hade ännu mer ont när jag vaknade....tog det lite lugnt en stund framför TV och på ca 2 timmar kändes det faktiskt bättre i halsen  Inte helt borta men till hälften i allafall.

Idag har jag spanat ner mot stallet några ggr sedan jag steg upp och jag har INTE sett någon i någon av hagarna. Det känns skönt!! Förhoppningsvis var det bara en engångsföreteelse igår att det var folk och sprang i hagarna.

Tog en prommis ner till stallet för att rida T och han var riktigt, riktigt lugn och fin när jag gjorde iordning honom idag  Stog som ett ljus och njöt av uppmärksamheten  Idag blev det huva på då det blåste ännu mer. Solen har bestått och det har nog varit kring 12 grader idag. Det tackar vi för 

Upp och iväg mot kyrkan!!!

Skritt till växthusbacken och sedan trav fram till kyrkan. Idag fortsatte vi nedanför kyrkan och travade hela vägen och uppför klätterbacken.


 


T kändes kalasfin  Skönt för oss bägge 2 att utöka traven.

Travade tillbaka till där vi brukar börja skritta. Just som jag gjort halt dök det upp en traktor  T stog helt stilla och tittade på den...och sedan gick vi vidare medans den fortsatte att arbeta 40-50 meter bort. DUKTIG HÄST!!!

Fortsatte och skritta några 100 meter innan det blev dags för sista traven. Inga problem där inte!! Provade att sitta ner lite och det gick fina fisken  Just som jag hade gjort halt och berömt T ser jag en lastbil som kommer nedför backen till stallet ca 500 meter bort. Då jag inte ville möta den på den smala grusvägen stog vi kvar och väntade tills den hade kört förbi. När de dök upp på vägen vände sig T om för att "kolla med mig" att allt var ok. Beröm och sedan stog vi kvar tills den kört förbi oss. Vi stog på en annan grusväg ca 50 meter från den större vägen där lastbilen körde. T stog som ett ljus och när lastbilen åkt förbi vände han sig om till för att få sin hästgodis...sedan skrittade vi hem  VILKEN HÄST!! HÄR JAGAR MAN INTE UPP SIG I ONÖDAN MINSANN!!! HI HI!!

Väl hemma fick T lunch och magnetbehandling medans jag började städa nedanför stora höhäcken. När T blev klar med lunchen kom han och ställde sig och började putta på locket till höhäcken  JOBBA SNABBARE KVINNA!!! 

Gissa en som blev överlycklig när jag var klar och hade öppnat lockat för att fylla på hö?? Japp...T  

Stog "giv akt" när jag kom med första säcken 


     

Sedan stog han bara och njöt och åt hö medans han fick sin magnetbehandling  Somliga har det bra 


Det går knappt med ord att beskriva hur otroligt skönt det känns att kunna fylla på vatten med slangen nu!!!


 


Bra för både folk och fä 


Mockade och sedan var det dags för mig att gå hem. Hoppade in i duschen och sedan iväg på Synundersökning. Det var som jag trodde...synen har försämrats på långt håll. Jag valde ut 2 nya glasögon till priset av 1     Sedan bar det av till Apoteket, Kapp-ahl, Lindex och vi (mamma och jag) avslutade em med att äta en otroligt god kycklingsallad    Och innan vi åkte hem blev det ett besök på ICA. T:s morötter var slut och Henrik ville ha en tårta att bjuda sina kompisar på när han fyller år på lördag. Det blev lite annat också till hemmet.

Nu har jag landat hemma, packat mat till jobbet och bytt om kläder.

Ska chilla framför TV tills det blir dags att åka till jobbet. Får se hur jag känner mig imorgon bitti med halsen. Kan säga att det brinner och svider och har gjort sedan igår kväll. Har bunkrat upp med halstabletter, Mucoangin, te och soppa. Bara att hoppas att det "går tillbaka" istället för bryter ut  Det lär ju visa sig om inte annat 

Jag avslutar med att visa lite vårtecken!! Japp!! Hittade den här i rabatten idag 


             Som synes är det INTE så mycket annat som är grönt än...men det kommer nog 

Ha en fortsatt jättebra tisdagkväll!!
Chilla lugnt  

Mvh anaby  

 
 
Kerstin

Kerstin

9 maj 2012 01:07

Jobbar jag med!! Långvecka, men det är ok. :)
Hoppas ni får vår nu då..

http://stallrosen.bloggplatsen.se

anaby

9 maj 2012 18:45

Blev sjukskrivning inatt:( Sedan får jag se hur jag känner mig på söndag. Är rejält risig..suck!!!

Just nu regn...men förhoppningsvis får vi vår nästa vecka;) Jag lever på hoppet:D

Mvh Anna & Tabasco:)

 
marianne

marianne

9 maj 2012 08:44

Vad är det som är speciellt med den sadelgjorden? Jag har ingen koll alls på sån´t. Jag förstår att det är bekvämare med ett bredare tryck, men sen?
Jag har inga problem, men kan man göra det skönare för sin pålle så gör man ju det ;)

Vilken härlig travbacke :)
Vad rolig han är, "vände han sej om för att få sin godis" haha
hästar är mycket väl medvetna och stolta när dom varit duktiga och klart man ska få belöning, dom är ju kloka oxå, utnyttjar att matte är nöjd Hihi

Om du tror ungdommarna kommer från skolan, kan det kanske vara idé att prata med nå´n lärare? Be den förklara vilka faror det finns och att det inte är ok varken för hästar eller deras ägare att ha främmande besök i hagarna.

Tänk vilken skillnad det är, här är både krokus och påskliljor utblommade, maskrosor i blom, gräset är grönt och hästarna äter knappt nå´t hö längre.

Jag åkte ofta av Brigade, men Ava är inte så tittig och rädd för saker, jag känner mej så trygg och bekväm när vi är ute....med sällskap....att hon börjat med de här dumheterna tror jag är brunst, hon visade ju lite av detta redan på Irland och när hon kom hit, men sen har allt gått kanonfint. Jag trodde det var oro över att flytta runt. Hon hade bara varit hos Oliwer tre månader när jag köpte henne och han hade köpt henne hos en hästhandlare, som säkerligen haft henne några veckor, så det hade varit lite stökigt för henne under en period.
Eftersom hon har så extremt bråttom hem vill jag inte sitta på henne, enligt mej är det bättre att börja jobba bort så´na olater från marken, jag känner mej säkrare då, kan "göra mej större" inför henne.
Dörthe är en riktig pärla vill jag lova, jag önskar alla hade tillgång till henne, hon har stor erfarenhet och en gedigen utbildning. Hon h Hon ser ar kontakt med proffs i tyskland, ser inte bara hästen utan häst och ryttare i kombination, DET kan jag säga att inte alla ET´n gör....ja, jag skulle kunna ösa rosor över henne hur länge som helst :)

Jag tror oxå vi kommer att klara oss ur den här onda cirkeln,jag ser redan nya positiva sidor hos Ava, trots att det bara är två dagar sen jag började med min "nya" träning :)

http://marresmams.blogg.se

anaby

9 maj 2012 19:08

Eric ska vara mer tryckfördelande än andra sadelgjordar och passa hästar med bla sadeltvång väldigt bra. Nu har inte T sadeltvång men han blåser ut magen en hel del med vanlig gjord så jag har haft fullt schå att spänna på första hålet:S Och det har han helt slutat med nu sedan jag bytte till Eric:D

T är så himla mysig för han vet exakt när han varit duktig;) Känns extra bra och skönt när han visar det så tydligt själv och är nöjd med sig själv:D De är härliga de små liven!!! Hi hi!!

Jag är rätt säker på att ungdomarna kommer från skolan! Tänker samma tanke om det fortsätter vara besök i hagarna. Om samma rektor finns kvar sedan mina barn gick där...rider hon själv så då ska det inte vara några problem att få dem att lyssna och förstå:D Så jag har en plan;)

Är ganska mycket avis på dig som har SOMMAR redan:O Här känns det som istid fortfarande:S Men förhoppningsvis vänder det nästa vecka:D Är glad att jag hittade lite "liv" i rabatten i allafall...fniss!!!

Det låter sunt att inte sitta på Ava medans hon stökar och håller på. Du ska vara rädd om din kropp!!! Skönt att hon redan lyssnar så bra på dig efter bara 2 dagar:D Bådar gott inför framtiden:D

Vad skönt med en duktig ET!! Är en stor fördel om man ser både häst och ryttare i kombination. Påminner om att jag ska ringa till ET imorgon och höra om hon har tid att komma innan sommaren!!! Har inte velat ta ut henne förrän vi kommit igång mer. Men nu är vi på G igen:D

Mvh Anna & Tabasco:)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av anaby - 8 mars 2022 09:41

Halloojjjsan igen! Det känns skönt att vara frisk och komma igång i det vanliga gängorna igen. Har börjat rida igen och det känns otroligt bra          Har fått några nya hästmassagekunder under veckan. Det blir både spännande och intressant at...

Av anaby - 4 mars 2022 20:50

Halloojjsan allihopa! Både jag och min man har haft Covid i veckan. Vi har som tur var fått en lindrig varitant och vi är tacksamma att vi fick Covid nu istället för från början för 2 år sedan när många var allvarligt sjuka. Jag har inte fått åka...

Av anaby - 23 februari 2022 13:48


    Vi gifte oss 22/2 2022   Önskar alla en fortsatt fin dag och kram på er  Mvh Anna   ...

Av anaby - 15 februari 2022 00:40

Halloojsan igen!  Här är det ganska högt tempo   Jag håller på att komma igång med företaget. Bla så håller jag på att sy veteryggvärmare till häst, vetebettvärmare och veteryggvärmare för människor. Har kommit igång med veteryggvärmare till häst o...

Av anaby - 6 februari 2022 22:33

                  Hallojjjjsan allihopa! Hoppas att ni har haft en bra helg      Vi har haft stalljour i helgen. Det blir var 6e vecka och då har vi hand om stallet och 13 hästar lördagmorgon, lunch, kväll och söndag morgon. Söndag lunch och...

Presentation


Välkommen till mig! Jag bloggar bla om min satsning att tävla i hoppning upp till 130 cm efter 17 års frånvaro på tävlingsbanorna. Och en massa annat trevligt :)

Fråga mig

27 besvarade frågor

Omröstning

Hur gammal är du som tittar in på min blogg? ;)
 20 år
 25 år
 30 år
 35 år
 40 år
 45 år
 50 år
 55 år
 60 år + däröver

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards