anaby - Jag, barnen, djuren & fotografering.

Direktlänk till inlägg 29 december 2014

Händelserik dag igen;)

Av anaby - 29 december 2014 23:09

Igår när jag kom ner till stallet var det en tjock isskorpa i Termobaren?? Det har det ALDRIG varit tidigare även om det har varit -25 grader....och nu var det "bara" kring -15   Kändes INTE roligt alls att kanske ha en "icke fungerade" Termobar nu när det är så himla kallt ute!! Pga att det var så kallt som det var så hade jag tagit med mig en 5-liters dunk med varmvatten. Fyllde endast på med 25 liter kallvatten och sedan 5-liter med varmvatten + att jag kokade på 2 vattenkokare med varmvatten. Sedan tog jag bilen ner med ytterligare varmvatten för att hålla lite koll på Termobaren...OM den skulle frysa ihop igen!!! När jag kom ner vid 23.30 var det ingen is!! PUST!!

Idag på fm var det heller ingen is och fortfarande kring -15 grader. Har ingen aning om VAD det var igår men det känns inte bra om Termobaren slutar fungera nu när det är så himla kallt ute!! Så idag efter ridturen var jag iväg och köpte delar till en NY Termobar! Mer om det sedan!!


Tog med mig varmvatten ner till stallet för att fylla Termobaren. Det gjorde jag direkt jag kom ner. Och det var ingen is på ytan idag  Sedan var det dags för en ridtur!! Kände att jag nog hade behövt pannbandet som jag köpte på Hööks idag pga kylan  Hade kunnat ta på mig huvan som hör till jackan men det blir så himla varmt och sedan blir det imma på glasögonen vilket innebär att jag ser dåligt  Ungefär som att välja mellan pest och kolera  Jag valde ingen huva och frös lite om öronen från början men efter halva ridturen fick kroppen upp värmen  

Idag kändes T otroligt fin i munnen  Jag vill ha ett lätt stöd i munnen och sedan vill jag att han ska lyssna på rösten, handen och min kropp utan att jag ska behöva anstränga mig överdrivet med något av dem 3!!

Redan från början kunde jag ha ett lätt stöd och sedan använda både röst och kropp istället för att han låg på i handen. FANTASTISKT HÄRLIGT  T.o.m nedanför kyrkan där det låter från isen i älven...och där kan T bli rejält stressad av det ljudet...där var han riktigt lugn och fin idag  Vi travade tur och retur x flera mot kyrkan och jag satt ner och red lätt om vartannat. Och idag stannade T flera ggr själv utan att jag gjorde någonting...han är så van att jag gör halter och igångsättningar så han tycker väl att det är lika bra att stanna eftersom vi alltid gör det  Han är verkligen jättehärlig min häst  Vill verkligen göra sitt bästa hela tiden  

Är jättenöjd med ridturen idag  


 


Frost i manen....


   


...och i pälsen....


 

...och i näsan  


T fick mat och sedan blev det magnettäcke och det fodrade regntäcket på "Herrn" idag. Magnetpaddar bak och benmagneter fram. Sedan har jag mockat och fyllt på med mer vatten i Termobaren och trampat ner hö. Då var det dags att gå hemåt!! Hade bestämt mig när jag vaknade idag att jag skulle åka och handla grejer till Termobaren.

Så jag tog en dusch och sedan var det bara att åka iväg. Jag handlade vattentunnorna på Granngården. Fogskum på Biltema. Frostskyddskabel och svart vävtejp på Jula. Ner till stallet och ta av magneterna och sedan fick T ha på sig det fodrade regntäcket pga kylan. Då var det bara att åka hem och äta middag. Fick ett telefonsamtal och pratade en ganska lång stund och sedan åkte jag ner till T för att ta av honom täcket och fylla på med mer varmvatten. Tempen hade nämligen gått ner från -15 till -4 grader på bara någon timme?? HELT SJUKT VILKEN SKILLNAD I TEMPERATUR På BARA NÅGRA TIMMAR!!!

Sedan hade jag tur och fick hjälp av Fredrik och en kompis till honom att borra hål i den yttre vattentunna och sedan använde de cirkelsågen och sågade så att man kan öppna upp och ta ut kontakten till elkablen. Det ska sedan tejpas med svart vävtejp.


 

Imorgon kommer bild på hur det ser ut när kontakten är på plats och vävtejpen tejpad.

Då var det dags för mig att gå in och skära till frigoliten som ska ligga i den yttre vattentunnan.


 

Frigoliten var ganska tunn och det här är 2 st men jag är inte riktigt nöjd så jag ska köpa mer imorgon och lägga dit en 3:e då blir det bra  En skiva på 1 meter x 60 cm kostar 20 kr. Så det är inga pengar direkt!!


 

Det blev inte så där jättefint på golvet efter min framfart med kniv och frigolit  Tur att man kan städa sedan  Då var det dags att tejpa fast frostskyddskablen på den inre vattentunnan!!


 

Sax, svart vävtejp och frostskyddskabeln!!


 

Färdig efter lite tejpande hit och dit!! Kontakten som ligger på tunnan är den som ska ut genom det borrade och sågade hålet på den yttre tunnan. Ni får se imorgon hur det ser ut!!

Då var kvällens jobb klart och imorgon blir det att fylla på med fogskum mellan tunnorna och låta det härda i 1 dygn innan jag skär bort överflödigt fogskum och tejpar över med svart vävtejp så att fogskummet inte syns. Allt kommer att klarna under morgondagen för er  


 

Typ så här kommer den att se ut när den är klar. Har bara lagt ihop dem än så länge.


Kostnad för allt hittills:

1 st vattentunna 65 liter och 1 st vattentunna 90 liter 309 kr på Granngården. Jag valde att köpa tjockare plasttunnor den här gången och de är lite dyrare än tunnorna till den  förra Termobaren som bara gick på 150 kr. 

1 st frostskyddskabel på 14 meter 999 kr på Jula. Jag hade 10 meter på den förra Termobaren och det räcker!!

1 st svart vävplast 50 meter 59 kr på Jula.

1 burk med fogskum 750 ml 49.90 på Biltema.

1 st frigolit 1 meter x 60 cm 20 kr på Byggmax. Ska köpa 1 till imorgon så det blir 20 kr till i slutpris!!!

Så det landar på strax över 1430 kr om jag inte har räknat helt fel. Betydligt mindre än 2500-3500 kr som de fabriksgjorda kostar.


Uppdaterar och tar fler bilder imorgon!! Nu ska jag ta kväll och chilla i soffan till det blir dags att hoppa i bädden  Sov gott allihop!!

Mvh anaby  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av anaby - 8 mars 2022 09:41

Halloojjjsan igen! Det känns skönt att vara frisk och komma igång i det vanliga gängorna igen. Har börjat rida igen och det känns otroligt bra          Har fått några nya hästmassagekunder under veckan. Det blir både spännande och intressant at...

Av anaby - 4 mars 2022 20:50

Halloojjsan allihopa! Både jag och min man har haft Covid i veckan. Vi har som tur var fått en lindrig varitant och vi är tacksamma att vi fick Covid nu istället för från början för 2 år sedan när många var allvarligt sjuka. Jag har inte fått åka...

Av anaby - 23 februari 2022 13:48


    Vi gifte oss 22/2 2022   Önskar alla en fortsatt fin dag och kram på er  Mvh Anna   ...

Av anaby - 15 februari 2022 00:40

Halloojsan igen!  Här är det ganska högt tempo   Jag håller på att komma igång med företaget. Bla så håller jag på att sy veteryggvärmare till häst, vetebettvärmare och veteryggvärmare för människor. Har kommit igång med veteryggvärmare till häst o...

Av anaby - 6 februari 2022 22:33

                  Hallojjjjsan allihopa! Hoppas att ni har haft en bra helg      Vi har haft stalljour i helgen. Det blir var 6e vecka och då har vi hand om stallet och 13 hästar lördagmorgon, lunch, kväll och söndag morgon. Söndag lunch och...

Presentation


Välkommen till mig! Jag bloggar bla om min satsning att tävla i hoppning upp till 130 cm efter 17 års frånvaro på tävlingsbanorna. Och en massa annat trevligt :)

Fråga mig

27 besvarade frågor

Omröstning

Hur gammal är du som tittar in på min blogg? ;)
 20 år
 25 år
 30 år
 35 år
 40 år
 45 år
 50 år
 55 år
 60 år + däröver

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8 9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards