anaby - Jag, barnen, djuren & fotografering.

Direktlänk till inlägg 20 februari 2013

Elaka kommentarer.....idag vid ridning på vägen:(

Av anaby - 20 februari 2013 16:57

Det känns jättetråkigt när man har haft en jättebra ridtur med T och har träffat på hur många trevliga människor som helst men så ska 1 enda människa förstöra hela dagen  Vilket tyvärr hände mig idag!!

När jag hade hunnit ut på vägen och skulle skritta förbi en kvinna skrek hon till mig:

TA MED EN SPADE OCH TA UPP SKITEN EFTER DIN HÄST PÅ VÄGEN!!

????????????????????????????????????????????????

För det första har jag en häst som ALDRIG bajsar på vägen han väntar nästan ALLTID tills vi har kommit hem och bajsar då inne i vindskyddet. De ggr han har bajsat på vägen...vilket är 2 ggr sammanlagt på snart 2 år...har jag TAGIT BORT SKITEN EFTER MIG!!! Så det är INTE rätt person att varken skrika på eller klaga till  

Hade hon sett min häst bajsa och fångat mig i akten hade jag förstått om hon blev arg...men att skrika på någon som INTE har gjort någonting tycker allafall jag är RESPEKTLÖST OCH VISAR BARA PÅ BRIST PÅ EMPATI I MINA ÖGON!! Det hade varit bättre om hon hade frågat mig hur jag gör med bajset med min häst när han bajsar på vägen...som många andra gör. Och i en lugn och saklig ton...då hade jag bara förklarat att jag tar bort efter min häst. Sedan hur de andra tjejerna i stallet gör kan INTE jag svara på. Det är ju upp till dem!!

Jag blev ärligt talat både paff och chockad när kvinnan skrek till mig  

Jag sa följande tillbaka till henne:

Min häst bajsar inte ute på vägen. Sedan behöver du INTE skrika på mig då min häst inte har bajsat!!


Jag önskar att hon hade sett min häst idag och alla andra dagar när han kommer tillbaka till vindskyddet och gör detta direkt efter ridturen. Ibland som idag hann jag inte ens få av honom någon utrustning..innan han går in och kissar i vindskyddet. Sedan tar jag av honom benskydd och sadel innan han går in igen och bajsar.



Kisspaus...
 



 

...och bajspaus inne i vindskyddet  


Jag tycker att han är väldigt duktig som VÄNTAR tills han kommer hem med att göra sina behov!!

Hur många hästar gör det??

Hur gör ni när era hästar bajsar på vägen??

Lämnar ni kvar bajset eller tar ni bort det????

Har ni blivit utskällda eller har folk skrikit på er om det här??

Känner mest att jag vill ha lite feedback på hur andra gör i den är frågan...man blir lite maktlös när folk skriker på en känner jag och  speciellt när min häst INTE har gjort sina behov på vägen  


Mvh anaby ägare till en bajsfri häst på vägen  


 
 
Stina

Stina

20 februari 2013 18:58

Hoppar av och sparkar bort alt åker tillbaka och tar bort det senare.
Har det som regel för alla i stallet - skiten ska bort från vägarna, och vad jag vet gör vi det allihopa.
Däremot är det mkt stall i krokarna och dom flesta gör det INTE kan jag konstatera.

http://billiejean.bloggplatsen.se

anaby

20 februari 2013 21:18

Tusen tack för svaret Stina!! Det är alltid bra att veta hur andra gör. Jag vet ju bara hur jag gör själv och vad jag tycker är självklart. Då har vi samma inställning om saken:D

Mvh Anna & Tabasco:)

 
Kerstin

Kerstin

20 februari 2013 22:27

Här bajsas det fritt på vägen, både hästar och hundar. MEN under den tid jag red i tätbebyggt område så tog vi upp efter oss, vet att jag till o med frågade en om de hade en spade så jag kunde ta bort det och slänga ner det i ett dike längre bort. De blev lite imponerad då kan jag lova, en tonårstjej som städar!! Ha ha!! ;)

http://stallrosen.bloggplatsen.se

anaby

20 februari 2013 22:41

Tack för svaret Kerstin!! Det är bra att få höra hur andra gör:D Förstår att de blev förvånade när en tonårstjej städar efter sig;) Hi hi!!

Mvh Anna & Tabasco:)

 
marianne

marianne

21 februari 2013 09:49

När jag ridit genom bebyggt område hoppar jag av och sparkar undan OM min häst bajsat. På ett ställe jag hade B fanns hotet att bli utslängda ur stallet om vi INTE tog bort....trots att det var på landet och stallet hade varit där sen tidernas begynnelse, men det hade kommit upp en massa lyxiga kåkar en bit bort och de som bodde där var tvugna att gå över stallplan för att komma från bussen-hem. Jag fattade aldrig vad dom skulle ut på landet för när dom inte tålde det som fanns där ;)
Här är det en karl som skällt på mej för att "mina" hästar bajsat på vägen utanför honom, en gång blev jag så förb....att jag ställde mej mittemot honom och ifrågasatte vad han menade....- jo barnen kom in med hstskit på kläderna! -så du tycker vägen är en lämplig lekplats för dina barn? Dessutom har jag ALDRIG lämnat skit utanför dej, i Sthlm lärde jag mej att sparka undan!
-Jo det har jag ju sett att du gör! -Just det, och ingen av mina inhyrnaingar lämnar nå´t heller, det är ett krav i mitt stall att sparka undan skit från vägen, det är nog ridskolan du ska gå på!
Vi hade en dispyt om en annan grej oxå, där han försökte svartmåla mej inför Janne, men sen har han varit så trevlig så :)

Du vet, Janne hade gården när jag kom och eftersom jag är 15 år äldre så kan du tänka vilket ramaskri det blev? Jag var bara en lycksökare som försökte lura av Janne gården, och allt möjligt skit dom hittade på.....En kärring från Sthlm som kommer hit och tror att hon är nåt....haha....nu efter snart åtta år, är det nog lite lugnare hos skvallerkärringarna :))

http://marresmams.blogg.se

anaby

21 februari 2013 11:22

Tack för svaret Marianne!!!

Då tänker du lika som mig med att sparka/ta bort skiten efter din egen häst. Jag tar INTE bort efter andras hästar...det får de göra själv!!

Visst är det tråkigt när man är duktig och ändå skäller folk på en?? Tycker att det hemskt om jag ska vara ärlig:( Folk får lära sig att klaga på den de berör tycker jag!!!

Vilka tråkiga människor runt omkring i byn som inte har mer att göra än att skvallra och "tro" en massa saker när det kommer en nyinflyttad!! Kan tänka mig att de är lugnare nu och tänker sig för innan de tror eller säger någonting;) Varför är folk så negativa egentligen?? Suck!!

Mvh Anna & Tabasco:)

 
Ingen bild

Hästjej

21 februari 2013 13:49

En spade när man rider? Nja inte vad jag eller du (hoppas jag) Skulle ha med sig om man rider. Man får väl sen ta upp det men i alla fall sa har mn häst aldrig bajsat på vägen än.

anaby

21 februari 2013 17:35

Säger det samma!! Har inte sett någon ryttare med en spade än när de rider ut;)

Det är ju enklast att gå eller åka tillbaka och ta bort det lite senare om man inte har möjlighet att ta bort det på en gång. Huvudsaken att man tar bort bajset från vägen på ett eller annat sätt..tycker jag:)

Då har du också en "bajs-fri-häst" som inte bajsar efter vägen:D Hi hi!!

Tack för svaret!!

Mvh Anna & Tabasco:)

 
Nina

Nina" title="http://blogg.se]Nina[/url]" target="_blank">blogg.se]Nina[/url]

23 februari 2013 13:16

Men fy vilken otrevlig dam! Det hade väl varit okej om hon sett att T hade bajsat och att du inte tänkt ta bort det, men nu....?

T är ju fantastiskt duktig! Vilken superbra häst :-)

Jag tycker att det där med att ta bort bajs beror lite på var det händer. Är det ställen där det finns hus eller som där du rider att det är gångstråk, så ska ju bajset absolut tas bort. Men är det små grusvägar utan någon direkt trafik, då tänker jag att det inte gör så mycket om det får ligga kvar. Det tar ju bara någon/några dagar så har "naturen" tagit hand om det. Jag tror att en del här där vi bor låter bajset ligga kvar, för man ser bajs ibland på vår byväg.

http://stallskogalund. blogg.se

anaby

24 februari 2013 22:56

Jag kan bara hålla med dig i det du skriver!! Jag hade förstått henne att hon hade blivit arg OM T hade bajsat och jag INTE hade tagit bort det men nu var det tyvärr inte så..utan hon SKREK i förebyggande syfte. Det brukar ALDRIG ha bra effekt när det är fel person man "hoppar på" :( Jag tröstar mig med att jag inte har träffat henne igen och att ingen annan har klagat...varför ska de när T inte bajsar på vägen;)

Han är helt otrolig att hålla sig tills vi kommer hem:D Har aldrig varit med om liknade med någon annan häst. Min förra häst bajsade nästan aldrig på vägen heller men hon bajsade inte så där direkt när vi kom hem från ridturen. Hi hi!!

På vägen där jag rider är det mycket folk som går varje dag. De gjorde en mätning och kom upp i 2000 personer VARJE DAG som går efter vägen!! Så man kan ju förstå att de INTE är så trevligt med en massa bajs från hästar som ligger på vägen. Jag har själv reagerat på sommaren när jag har joggat att inte är så trevligt med flera bajshögar titt som tätt på vägen. Då är jag ändå hästägare!! Så jag förstår att andra bli förbannade av att se det ligga kvar...så att man måste trampa i det för att komma sig fram:S Blir aldrig riktigt bra!!!

Mvh Anna & Tabasco:)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av anaby - 8 mars 2022 09:41

Halloojjjsan igen! Det känns skönt att vara frisk och komma igång i det vanliga gängorna igen. Har börjat rida igen och det känns otroligt bra          Har fått några nya hästmassagekunder under veckan. Det blir både spännande och intressant at...

Av anaby - 4 mars 2022 20:50

Halloojjsan allihopa! Både jag och min man har haft Covid i veckan. Vi har som tur var fått en lindrig varitant och vi är tacksamma att vi fick Covid nu istället för från början för 2 år sedan när många var allvarligt sjuka. Jag har inte fått åka...

Av anaby - 23 februari 2022 13:48


    Vi gifte oss 22/2 2022   Önskar alla en fortsatt fin dag och kram på er  Mvh Anna   ...

Av anaby - 15 februari 2022 00:40

Halloojsan igen!  Här är det ganska högt tempo   Jag håller på att komma igång med företaget. Bla så håller jag på att sy veteryggvärmare till häst, vetebettvärmare och veteryggvärmare för människor. Har kommit igång med veteryggvärmare till häst o...

Av anaby - 6 februari 2022 22:33

                  Hallojjjjsan allihopa! Hoppas att ni har haft en bra helg      Vi har haft stalljour i helgen. Det blir var 6e vecka och då har vi hand om stallet och 13 hästar lördagmorgon, lunch, kväll och söndag morgon. Söndag lunch och...

Presentation


Välkommen till mig! Jag bloggar bla om min satsning att tävla i hoppning upp till 130 cm efter 17 års frånvaro på tävlingsbanorna. Och en massa annat trevligt :)

Fråga mig

27 besvarade frågor

Omröstning

Hur gammal är du som tittar in på min blogg? ;)
 20 år
 25 år
 30 år
 35 år
 40 år
 45 år
 50 år
 55 år
 60 år + däröver

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards