anaby - Jag, barnen, djuren & fotografering.

Alla inlägg den 14 maj 2013

Av anaby - 14 maj 2013 16:35

Idag var det tungt vill jag lova  Var seg som bara den!! Usch!!! Bestämde mig för att INTE jogga idag pga det. Risken skulle vara att jag blev helt slut efter hagbygget....och det kändes INTE som om det skulle vara värt det!!

Istället gick jag ner till stallet med gräs och mat och började sedan att fylla på vatten i vattentunnan med slangen. Krattade nedanför stora höhäcken och fyllde sedan på med 4 hösäckar i stora + 1 inne i vindskyddet Mockade hage + vindskydd och tog sedan reda på det "gamla" höet som legat nedanför höhäcken och la in i vindskyddet. Blir intressant att se HUR mycket han har ätit upp tills imorgon  När allt med T var klart tog jag tag i att börja mocka ur sommarhagen/utbyggnaden till vinterhagen=samma ställe. Igår krattade jag ihop en massa torr skit som jag började mocka bort idag. Blev nog 5 skottkärror innan jag var klar!! Sedan fanns det inte mer att ta då det fortfarande är för blött. Jag får kratta ihop lite allt eftersom det torkar och mocka varje dag istället. Så blir det inte så tungt framöver.

När mockningen var klar var det bara att säga hej då till T och gå hem för att börja fixa med elbandet till sommarhagen!!

Hittade först ingen skottkärra....alla var punka på och min egen som jag har här uppe var ett stort håll på däcket?? Suck!! Måste laga den så att jag har en skottkärra när jag ska mocka ur sommarhagen under sommaren!!

Fick till slut låna en av pappa som var stabil  

Gick för att packa fram alla "trådrullar" och "hjälpredan".


 


Tripp, trapp och trull!!! Den övre är till paddocken, sedan elbandet vid vägkanten och den stora till elbandet inne i skogen  


 


Gammal bild på hjälpredan. Men man ser principen allafall  


 


Efter att ha gått 2 vändor med skottkärran fick jag allt på plats. Tänkte då vara smart och börja med elbanden inne i skogen då de är längst. Så jag knöt upp elbanden och började gå....det gick jättebra tills jag hade 1/3 del var...då blev det tvärstopp  Fick gå tillbaka...dra ut lite...gå tillbaka....dra iväg det. Gå tillbaka...dra ut lite....gå tillbaka osv. Jag vill INTE dra ut för mycket i en klump så att det tjorvar ihop då tar det en evighet att få ut det. Men 5 ggr fick jag nog gå och dra ut i omgångar  Det är inte ens lönt att bli arg....bara att "gilla läget" och knata fram och tillbaka så att det blir gjort någon gång  När allt elband var ute gick det fort att fixa upp dem på isolatorerna!! Pust!! Sedan blev det paddockelbandets tur. Och sist men inte minst elbandet ner mot vägen och åkern. Har passat på att känna på stolparna medans jag har satt fast elbanden och vissa måste bytas ut. Ska vänta någon vecka och sedan gå ut och märka upp vilka som ska bytas ut och sedan gå runt och göra det. Är otroligt smidigt att först märka ut och sedan bara räkna ihop hur många stolpar man behöver och ta 4-hjulingen och släpvagnen och åka runt i hagen och ordna det Nu är det bara lite elband kvar att sätta upp i paddocken och lite ut mot vägen. Sedan är hagen klar!!! Det känns jättebra  

Gissa en halv gång om det kändes skönt när jag 2 timmar senare ställde tillbaka skottkärran?? JAPP!! UNDERBART  Nu blir det middag och sedan ska jag och mamma gå en prommis med hundarna. Sedan blir det att åka och handla mat på Willys så att vi klarar resten av veckan  

Men först middag!!
Ha en fortsatt jättebra tisdagkväll!!
Chilla lugnt  

Mvh anaby  

Presentation


Välkommen till mig! Jag bloggar bla om min satsning att tävla i hoppning upp till 130 cm efter 17 års frånvaro på tävlingsbanorna. Och en massa annat trevligt :)

Fråga mig

27 besvarade frågor

Omröstning

Hur gammal är du som tittar in på min blogg? ;)
 20 år
 25 år
 30 år
 35 år
 40 år
 45 år
 50 år
 55 år
 60 år + däröver

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards